25n
25N
25N

Catalá (PP): “Amb més de 65.000 valencians en l'atur, Ribó no ha fet cap referència a l'ocupació ni a una baixada d'impostos”

Destaca que “vanagloriar-se en temps de decadència i pandèmia és faltar el respecte als morts i a les seues famílies.

Catalá (PP): “Amb més de 65.000 valencians en l'atur, Ribó no ha fet cap referència a l'ocupació ni a una baixada d'impostos”
21/10/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha començat la seua intervenció en el Debat de l’Estat de la Ciutat recordant a les famílies de les víctimes de la pandèmia per COVID, “a les quals des de l’Ajuntament no han tornat a cridar després de la comissió de reconstrucció”.

“Les meues primeres paraules van dirigides a elles. Als seus familiars. Continuarem reclamant dignitat i justícia. El més dolorós en aquest últim any ha sigut la pèrdua de més de 300 veïns de València que han mort per culpa d’aquest virus. I a vostés els falta empatia cap a elles”, ha destacat.

Catalá ha agraït també la participació de representants veïnals en el Ple i ha explicat que “el Partit Popular s’ha reunit amb col·lectius de la ciutat per a recollir les seues inquietuds, les seues necessitats i escoltar-los per a parlar hui del que els importa”.

Ha lamentat que després de fer vindre als representants veïnals i als sectors econòmics i socials de la ciutat a la comissió de reconstrucció, “ningú els ha anomenat i segueixen sense complir-se el 70% dels acords”.

Sobre els discursos de l’alcalde Ribó i els portaveus de Compromís i PSPV, ha assenyalat que “són preocupants les referències victorioses, les frases de determinats polítics on es vanen, perquè vanagloriar-se en temps de decadència i pandèmia és faltar el respecte als morts i a les seues famílies”.

La intervenció de l’alcalde, amb més de 65.000 persones sense treball a València, “ha sigut desmanegada, pura façana, un compendi d’informes llegit sense més, en el qual no hi ha hagut cap referència a mesures per a incentivar l’ocupació ni tampoc ha parlat de reduir impostos i d’ajudes al comerç, l’hostaleria i als autònoms per a reactivar l’economia”.

“EL PITJOR ALCALDE EN EL PITJOR MOMENT”

La portaveu popular ha lamentat que València haja estat absent durant els pitjors moments de la crisi sanitària. “Tenim al pitjor alcalde, un alcalde de mitja jornada, gestionant la pitjor crisi sanitària, social i econòmica de la història recent de la nostra ciutat”.

Els problemes del Govern de Compromís i PSPV, ha prosseguit, “venen de molt abans de la crisi sanitària” i li ha enlletgit que “estiguen amb la vista més posada en la seua successió que a solucionar els problemes de la ciutat”.

Catalá ha repassat els problemes provocats per la falta de gestió a l’Ajuntament en l’actual mandat:

“Van començar amb tancaments de platges per abocaments fecals, per a drama del nostre sector turístic i hostaler: Després els va caure el sostre Palau de la Música després de quatre anys retallant un 64% la inversió de manteniment I ara els roben 5.000 euros en un edifici tancat però al Sr.Ribó li sembla insignificant”.

“I després va vindre el gran escàndol de l’estafa de 4 milions d’euros per falta de controls en l’EMT i sense que ningú haja assumit responsabilitats polítiques. Però l’esquerra tirant als lleons als treballadors i comprant silencis als alts càrrecs”, ha ressaltat.

Ha continuat la seua intervenció recordant que l’alcalde Ribó va mentir a tots quan va dir que el seu cunyat no era soci de l’exsecretari de l’EMT, quan no sols que era principal accionista sinó que l’advocat al qual l’EMT li va pagar més de 220.000€ va ser soci fundador del despatx del seu familiar.

A més, ha recordat que l’Agència Antifrau ha revelat aquesta setmana que el Govern de Ribó i el PSPV pacten preus, fraccionen contractes i paguen per obres que no es fan en relació a una intervenció contractada a dit per a restaurar el sostre del Teatre El Musical (TEM).

D’altra banda, ha informat que l’Ajuntament continua atorgant ajudes a entitats catalanistes “En dos mesos li han donat 90.000€ mentre als hostalers no els ha tocat ni la pedrea i al 92% dels autònoms d’aquesta ciutat han quedat fora de les ajudes municipals”

Catalá ha lamentat que l’alcalde no haja fet cap referència a la pressió que pateixen els valencians i ha advertit que en plena pandèmia s’han recaptat més de 265 milions, 40.298 euros l’hora, mentre 40 valencians se’n van a l’atur cada dia.

Sobre la falta d’inversió en els barris, ha destacat que de les inversions pressupostades “només ha arribat 1 de cada 10 euros previstos”. I sobre la situació del comerç en centre de Ciutat Vella ha lamentat que 1 de cada 3 negocis han abaixat la persiana i ha patit caigudes de facturacions que superen el 50%”.

En relació al transport públic i metropolità, Catalá ha recordat que el Govern de Ribó i el PSPV han eliminat el 75% de l’oferta de transport públic que arriba al cor de la ciutat i han eliminat més de 2.311 places d’aparcament del centre. I han donat: 0 ALTERNATIVES. La seua política per al centre és de suspens.

“Han preferit gastar-se més d’1,2 milions d’euros a fer una reforma horrible de Plaça de l’Ajuntament amb jardineres a 1.000 euros la peça, abans que millorar el transport públic i donar alternatives als veïns que venen amb cotxe al centre a comprar, no a delinquir, sinó a donar negoci als nostres comerços”, ha afirmat.

La situació de la pobresa a València, “és molt preocupant”, ha lamentat, al mateix temps que ha assenyalat que “cada dia hi ha més persones dormint al carrer, el Banc d’Aliments passa de donar 600 a 6.000 menjars a la ciutat, cues de la fam en Orriols, Casa Caridad, Càritas i Creu Roja multiplicant els seus serveis…”

Quant a la situació saturada dels Serveis Socials Municipals, ha indicat que “hi ha més de 5.000 persones que estan en llista d’espera per a agafar cita prèvia en Serveis Socials, 11.335 valencians estan esperant serveis com a Teleassistència, Servici d’Ajuda Domicili i Menjar a Casa”. Sap quant tarden vostés a donar-los cita a un veí del Cabanyal en el Centre Social? 84 dies. 3 mesos perquè li donen la primera cita”, ha advertit Catal

ÀMBIT SANITARI

La portaveu popular ha recordat que l’Ajuntament té des del 21 de juliol damunt de la taula informes molt preocupants de l’expansió del virus en aquesta ciutat. No obstant això, “continuen impassibles sense repartir màscares i fer proves PCR, sobretot en els barris amb més incidència de la COVID segons les anàlisis d’aigües residuals”.

La setmana passada van adjudicar un contracte de no arriba a 5.000€ per a comprar 24.000 màscares per als col·lectius vulnerables. “Això suposa el 0,0006 d’inversió per ciutadà. Aqueixa xifra és l’equivalent al que va repartir Algemesí fa mig any”, ha destacat.

Ha considerat també molt preocupant la situació dels centres de salut atenció primària, i ha demanat a l’alcalde que exigisca a la Generalitat que millore l’atenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 17 =