25n
25N
25N

Catalá: "Ribó i el PSPV van jugar a la ruleta russa organitzant la cavalcada de Reis en incomplir la normativa sanitària vigent"

El PP ultima la denúncia Antifrau per l’adjudicació de la cavalcada i revela que el síndic de Greuges reclama a Ribó tota la documentació

Catalá: "Ribó i el PSPV van jugar a la ruleta russa organitzant la cavalcada de Reis en incomplir la normativa sanitària vigent"
28/01/2021 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha demanat avui en una moció al Ple de l’Ajuntament de València que “l’alcalde Ribó assumisca la responsabilitat política d’haver organitzat i publicitat la cavalcada de Reis Mags incomplint la normativa sanitària per la COVID vigent el passat 5 de gener”.

La contractació dels tres autobusos que conformaven el seguici de la cavalcada, que va tenir un cost total de més de 40.000 euros, es va fer convidant a tres empreses perquè presentaren ofertes, “però en la delegació de Cultura Festiva segueixen sense aclarir com i qui va enviar aquestes invitacions”, ha indicat Catalá, per a afegir seguidament que “el síndic de Greuges ha exigit que se li remeta còpia dels correus de les invitacions”.

Dels tres pressupostos que es van presentar, només un complia amb el topall màxim legal dels contractes menors, “precisament el que va presentar una empresa vinculada a un dirigent de Compromís”. A més, segons ha revelat Catalá, “una de les empreses que va presentar oferta dels autobusos no existeix en el Registre Mercantil, la qual cosa no sembla sospitós”.

El dia de la cavalcada no es va respectar l’aforament de 150 persones permés ni es va garantir les mesures de seguretat ni la senyalització necessària per a garantir la separació física de metre i mig. El PP ha denunciat aquestes infraccions a la conselleria de Sanitat, “esperem que els responsables de la seua organització, el govern de Ribó i el PSPV, reben el mateix tracte que rebria un promotor d’actes públics que incomplís la normativa de protecció de la salut”.

La planificació i van organitzar de la cavalcada es va produir quan la corba de contagis no parava de créixer a la ciutat. “Ni tan sols la informació que es registraven 85 morts i l’anunci de Puig de tancament de l’hostaleria a les 17 h, els va fer reaccionar”, ha lamentat.

Per tot això, ha prosseguit Catalá, “el Partit Popular demana aquí en el Ple la reprovació de l’alcalde i l’assumpció de responsabilitats com a màxim dirigent d’aquest equip de govern, que més que un govern, és un desgovern”. “El que es va veure aquí el 5 de gener va ser una descoordinació i una imprudència absoluta. Vostés per organitzar-ho i la Generalitat per no evitar-ho. I el que també es va veure és un espectacle vergonyós en xarxes socials entre els socis d’aquí i d’allí tirant-se la culpa els uns als altres” ha destacat.

“VAN JUGAR A la RULETA RUSSA, AMB LA CAVALCADA”

El Grup Municipal Popular està ultimant la denúncia que presentarà a Antifrau per l’adjudicació “expressa” i a dit de la imprudent cavalcada de Reis organitzada pel Govern de Ribó i PSOE. Al mateix temps, ha desvelat hui María José Catalá que el Síndic de Gregues, davant la queixa presentada pels populars, ha demanat a l’alcalde Ribó la documentació en 15 dies dels correus electrònics d’invitació a les sis empreses per a realitzar la cavalcada.

Des de l’inici de l’any han mort més de 190 veïns de València. Això significa que durant aquest mes 6 veïns han perdut la vida cada dia en aquesta ciutat. La pressió hospitalària està desbordada, “però Ribo segueix sense interessar-se per l’hospital de campanya de la Fe”.

“El Govern de Ribó i el PSPV va jugar a la ruleta russa amb la cavalcada i qui sap si no s’estan pagant ara les conseqüències d’aquesta irresponsabilitat”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =