25n
25N
25N

Català assegura que Ribó no "protegeix i defensa" les festes valencianes per no assistir a actes religiosos

La candidata del PP a València afea que el Govern de La Nau no asista a actos religiosos. También defiende la entrada de la Senyera a la Catedral como tradición pese a que fue algo instaurado por Barberà y choca con el principio del Estado aconfesional

PPCV

Català assegura que Ribó no "protegeix i defensa" les festes valencianes per no assistir a actes religiosos

La candidata del PP a l’Alcaldia de València, María José Català, ha manifestat aquest diumenge que la ciutat “mereix un govern compromés amb les seues tradicions i història” i que “la defensa i protecció de les seues festes i tradicions és una obligació ineludible de qui ostente la màxima representació de la ciutat com a alcalde o alcaldessa”.

Català ha expressat, en el dia de la patrona de València, que el programa en el qual es presenta a les pròximes eleccions municipals “reflecteix un compromís clar amb les nostres arrels com a poble, amb les nostres festes, història i tradicions”, ha assenyalat en un comunicat.

Entre les propostes ha destacat que si és elegida alcaldessa “l’Ajuntament no donarà subvencions a entitats que no respecten la Constitució, l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i els senyals d’identitat dels valencians”. No obstant això, la candidata porta en les seues llistes, com a número cinc, al president de Lo Rat Penat, que en defensar les Normes del Puig i negar el fet de la unitat lingüística, es posiciona contra el criteri del Constitucional.

La mateixa Català, que també defensa que el valencià i el català són llengües diferents, se situa en contra del criteri del Tribunal Constitucional. També del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en després de nombrosos recursos de les Generalitats del PP -entre les quals va estar Català com a Consellera-, va titllar d'”entestament en la ignorància” la insistència de negar la unitat lingüística.

També ha ressaltat que amb el PP en l’Alcaldia “la Senyera tornarà a entrar a la catedral per a retre’m homenatge el 9 d’Octubre en què commemorem la fundació del Regne de València”. Un acte que, intermitent al llarg de la història es va eliminar en la transició perquè, entre altres coses, no compleix el criteri d’aconfesionalitat de l’Estat recollit en la Constitució.

“El nostre compromís amb les tradicions i festes serà una prioritat en la nostra gestió en l’Ajuntament, per això proposem incrementar la col·laboració les ajudes que reben les entitats culturals i festives de la ciutat que les impulsen”, ha ressaltat.

No obstant això, Catalá ha lamentat que l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “no protegisca i defense les festes i tradicions”, “com ho demostra que fugen de la seua funció com a alcalde els dies més assenyalats de València com en la Verge, la Setmana Santa Marinera, Sant Vicent o el Corpus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + quatre =

museo prehistoria