25n
25N
25N

Catalá reclama a Oltra que desbloquege els 1,8M€ d'ajudes per al Covid-19 i demana al Govern que pague ja l'IVA pendent a València

Mostra la seua preocupació per l’evolució de virus de la ciutat que encapçala els contagis en la Comunitat Valenciana

Catalá reclama a Oltra que desbloquege els 1,8M€ d'ajudes per al Covid-19 i demana al Govern que pague ja l'IVA pendent a València
08/08/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha reclamat a la Generalitat i al Govern Central que complisquen amb els veïns de València i paguen les ajudes que encara estan pendents perquè “la ciutat necessita eixos diners per a fer front a les conseqüències que està deixant la pandèmia amb una llista d’espera en serveis socials pròxima a 1.500 persones i per a protegir als veïns.”

“Des del Grup Municipal Popular continuem reclamant que Ribó compre mascaretes per a distribuir als veïns de la ciutat perquè hi ha molta gent en atur i moltes famílies que no poden permetre’s pagar 100 euros al mes. També creiem necessaris PCR massives per als veïns de la ciutat, ja que València està al capdavant dels nous contagis en la Comunitat Valenciana. Les dades són molt preocupants”, ha advertit.

Quant als diners que les dues Administracions deuen a la ciutat que ascendeix a quasi 9M€, la portaveu ha assenyalat que l’equip de govern ha contestat per escrit als populars que ni han rebut l’ingrés de les ajudes destinades a col·lectius vulnerables (1,8M€) ni tampoc l’IVA pendent del 2017 (7M€).

“Oltra ha de desbloquejar les ajudes”

En la resposta del govern de Compromís i PSPV sobre la situació dels 1,8M€ d’ajudes del Fons Social Extraordinari per a fer front a situacions derivades de la COVID-19 que han d’arribar a València, s’informa que “la Vicepresidència i Conselleria d’igualtat i Polítiques Inclusives en la seua circular data 13-4-2020, diu que estan tramitant l’ingrés directe a través dels serveis corresponents de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.” A la fi de juliol, assenyalen “no consta registrat en la comptabilitat municipal cap ingrés pel citat concepte.”

Catalá ha demanat a Oltra que desbloquege aqueixos diners destinats a col·lectius vulnerables, dependents i a persones majors per a reforçar programes com la teleassistència o servei d’atenció a domicili. “Aquestes ajudes porten 4 mesos de retard, i València les necessita, ja que hi ha una llista d’espera en serveis socials superior a les 1.500 persones.”

7 milions d’euros de l’IVA del 2019

D’altra banda, Ribó i PSPV reconeixen per escrit que encara no han rebut la liquidació definitiva, de la participació en els ingressos de l’estat de l’IVA de desembre de 2017. Una quantitat que l’equip municipal va xifrar en 7 milions d’euros aproximadament.

“Portem des de febrer reclamant aqueixos diners i el govern de Pedro Sánchez fa cas omís. És cridanera l’escassa influència que té Ribó i els socialistes valencians a Madrid. Pedro Sánchez no paga el que deu i a més vol confiscar els estalvis dels veïns de València. És una aixecada de camisa”, ha assenyalat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =