25n
25N
25N

Catalá proposa al Govern de Ribó i PSOE arribar a cinc grans Acords de Ciutat per a traure a València de la cua del progrés

El PP proposa pactar amb el Govern un pla d’ocupació, un de reactivació econòmica, la millora de l’atenció primària, Serveis Socials i lluita contra la pobresa, i grans projectes de ciutat

Catalá proposa al Govern de Ribó i PSOE arribar a cinc grans Acords de Ciutat per a traure a València de la cua del progrés
21/10/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha donat la mà hui a l’equip de Govern de Ribó i PSOE, per a arribar a cinc grans acords que traguen a la ciutat de la cua del progrés i perquè la ciutat avance. Aquests acords sobre els quals ja s’ha de treballar i dotar de partides pressupostàries van des d’un Pla d’Ocupació i un Pla de reactivació econòmica, i un gran acord dels grans projectes de la ciutat.

Catalá ha criticat que en tot el debat de l’estat de la ciutat no s’ha parlat de mesures per a generar ocupació, cap de suport a autònoms, comerciants o hostaler, ni rebaixa de la pressió fiscal amb reducció d’impostos i taxes municipals.

Entre cinc grans acords proposats pel PP i sobre els que hauria de treballar ja tota la Corporació són: Un pla d’ocupació a la ciutat. No hem de perdre ni un minut i activar ja polítiques d’ocupació que frenen l’augment de l’atur a la ciutat: 40 persones cada dia perden el seu treball a la ciutat de València des de fa un any, amb especial incidència en els barris de Ciutat Vella.

Un pla de reactivació econòmica. Els altres grans acords de ciutat són una per a la reactivació econòmica a la ciutat amb suport a autònoms, hostalers i comerciants, es van quedar sense ajudes de l’Ajuntament el 92% dels sol·licitants. Aquesta reactivació ha d’anar unida a una rebaixa fiscal i bonificacions, en el pitjor any per al teixit econòmic de la ciutat s’ha pujat l’IBI d’entre el 3 i 13%, la qual cosa suposa com ha explicat hui la portaveu del PP que “l’Ajuntament de València recauda un milió d’euros d’impostos al dia cosa que és el mateix 40.000 euros a l’hora. Els diners ha d’estar en les butxaques dels autònoms, hostalers i comerciants que són els qui generen ocupació i els qui han suportat en plena pandèmia l’acanada fiscal d’aquest any 2020”.

Acord per a erradicar la pobresa. L’altre gran punt d’acord proposat pel PP ha d’anar dirigit a realitzar una política de carrer per a erradicar la pobresa a la ciutat amb una xarxa de serveis socials que acabe amb les llistes d’espera de més de 5.100 persones per a ser atesos amb esperes de fins a tres mesos.

Acord per una atenció primària de qualitat. Un dels majors problemes de la nostra ciutat és l’atenció primària, que encara que competència de la Generalitat Valenciana, des de l’Ajuntament de València s’ha d’instar la conselleria de Sanitat a dotar de les infraestructures necessàries i major personal en els nostres centres de salut, saturats i sense atenció efectiva per als ciutadans. “Hem de ser reivindicatius amb la Generalitat i exigir una sanitat pública primària de qualitat”, va explicar Catalá.

I finalment un acord dels grans projectes de ciutat. Ací ha de treballar-se ja com serà la nostra ciutat dins de dues dècades i reivindicar a Madrid i a la Generalitat les inversions que es neguen per a la nostra ciutat com el túnel passant, el soterrament de les vies en Serradora o l’estació central. També ha d’abordar-se l’ampliació del Port de València, el futur de la Fira de Mostres i la posada en marxa d’un pla d’habitatge per a joves que abaratisca els lloguers i el preu de l’habitatge a València. El Govern de Ribó i PSOE en cinc anys de govern només ha sigut capaç de construir 4 habitatges públics, una a l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 5 =

CCCC