25n
25N
25N

Català proposa crear un centre d'esports en la Marina i unir-la amb el riu amb un circuit de running

Català proposa crear un centre d'esports en la Marina i unir-la amb el riu amb un circuit de running
19/05/2019 -

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, María José Catalá, vol instal·lar en la Marina “gran centre d’esports d’acció”, amb el qual generarà zones per a la pràctica esportiva a l’aire lliure i habilitar un circuit de running que connectarà la Marina Real amb el del riu.

La candidata ha donat a conéixer les seues propostes esportives, recollides en el programa electoral amb el qual es presenta a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Entre elles destaca impulsar a València com a “seu d’un de les millors maratons del món”.

Català ha participat aquest diumenge en la 37 Volta a Peu, on moments abans de l’inici de la carrera ha esmentat algunes de les seues iniciatives en matèria esportiva, segons ha informat el PP en un comunicat.

“Els valencians han de sentir-se molt orgullosos que València s’haja convertit en una referència mundial per al running”, ha indicat la candidata del PP. Per això, ha anunciat si és elegida Alcaldessa “reforçarà la col·laboració pública-privada per a incrementar la promoció turística de València com a seu d’un de les millors maratons del món i de multitud de carreres de primer nivell”.

Al mateix temps proposa crear el ‘bo esport’ per a “facilitar” l’accés a les instal·lacions municipals i a les activitats esportives, així com a la inscripció en proves i a bonificacions en establiments i comerços esportius concertats.

Un altre dels projectes de l’alcaldable ‘popular’, és promoure la Marina com a “gran centre d’esports d’acció”, en generar zones per a la pràctica esportiva a l’aire lliure i habilitar un circuit de running que connectarà la Marina amb el del riu.

Català assegura que impulsarà noves mesures per a donar suport al teixit associatiu esportiu valencià i potenciar les Escoles Esportives Municipals, “amb l’agilitació dels tràmits en la concessió de subvencions a entitats i clubs esportius”.

Des de l’Ajuntament, “incentivarà” la celebració de més carreres nocturnes dins del circuit de ‘Carreres Populars’ i destaca “la necessitat” que té València de comptar amb una nova instal·lació esportiva dedicada a la pràctica de l’Atletisme, que “alliberaria d’usos a les pistes del jardí del Túria”.

NOVES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

Català ha relatat que dins del programa electoral del PP per a València, s’inclouen proposades com “la construcció d’una instal·lació esportiva en Russafa, en una de les naus de Demetrio Ribes del Parc Central, a més d’acabar el pavelló de Nou Moles, i remodelar les instal·lacions esportives municipals d’Orriols, Marxalenes, Abastos, Patraix, Aiora i la Piscina del Carmen, en adaptar-les a les noves necessitats ciutadanes”.

Així mateix, entre elles ha indicat que “completarà” la xarxa de camps de futbol amb noves instal·lacions en Benimàmet i Benimaclet, remodelarà el Trinquet de Borbotó i crearà una nova instal·lació per a la pràctica de Pilota.

D’altra banda, ha incidit que les Escoles Esportives Municipals i els Clubs amb Escoles de formació esportiva des de la base, “permeten a València que milers de xiquets practiquen una activitat física i s’imbuïsquen en els valors de l’esport de la companyonia, l’esforç, la igualtat, el respecte, la superació i els hàbits saludables”.

Per aquesta raó, ha anunciat que “des de l’Ajuntament es potenciarà un model d’esport de base i es reforçarà en les ofertes d’extraescolars”.

APP ESPORTS VLC

De la mateixa manera, la cap de llista del PP a l’Alcaldia ha avançat que posarà en marxa una aplicació que permeta conéixer i reservar l’ús en les instal·lacions esportives de València, tant en la xarxa pública com en aquelles d’entitats adherides i concertades.

També ha informat que “dotarà d’una infraestructura wifi d’accés gratuït i de qualitat a totes les instal·lacions esportives de la ciutat i les convertirà en instal·lacions sostenibles i energèticament eficients”.

Català ha subratllat que “impulsarà la pràctica d’esports tradicionals” com la Pilota Valenciana, el Tir i Arrossegament, o les Corregudes de Joies. També dels escacs mitjançant la realització d’activitats de promoció i difusió; realitzarà activitats per a xiquets com miniolimpiades o cobrirà la demanda esportiva en tots els col·lectius, “atenent especialment l’activitat física adaptada”.

EXCEL·LÈNCIA ESPORTIVA

La candidata del PP ha promés condicions “més avantatjoses” en la utilització de les instal·lacions esportives municipals per a esportistes d’elit. “El seu ús serà gratuït dins dels plans de tecnificació, i s’oferiran bonificacions del 50% per al seu ús lliure”.

“Crearem una eina fiscal de suport a l’esport de base, que facilite el mecenatge esportiu i les deduccions fiscals, i incentive la inversió privada en l’esport de la ciutat de València”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 11 =