25n
25N
25N

Català demana a Ribó que "prenga cartes" davant el "descontrol manifest" en les formes de pagament de l'EMT

Jorge Gil / EP

Català demana a Ribó que "prenga cartes" davant el "descontrol manifest" en les formes de pagament de l'EMT
12/10/2019 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha exigit aquest dissabte a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “prenga cartes” davant el “descontrol manifest” en les formes de pagament i contractació de l’EMT.

Català, que ha assistit a l’acte institucional amb motiu de la celebració de la festivitat de la Verge del Pilar, ha mantingut que aquesta situació és “fruit de la falta de diligència de l’equip directiu presidit per Giuseppe Grezzi, que no va vetlar perquè es compliren els protocols i les normes de contractació”.

Així, ha explicat que les instruccions internes de procediment de contractació determinen que la competència de contractació depén del valor del contracte, de manera que fins als 180.000 euros és competència del director-gerent i des de 180.000 del Consell d’Administració.

A més, ha assegurat que “en l’estafa de l’EMT s’han produït pagaments sense mediar una contractació”, per la qual cosa “han fallat tots els controls que ha de tindre una entitat amb un pressupost tan important com l’EMT” i ha acusat la cúpula directiva de “no vetlar perquè compliren aqueixes normes”.

“Ens preguntem si aquesta era la forma habitual de conducta de la cúpula directiva perquè no s’entén que durant 20 dies ningú descobrira el robatori”, ha assenyalat Català, al mateix temps que ha defensat que “hi ha massa preguntes que evidencien una falta de diligència absoluta”, ha assenyalat la portaveu.

Segons ha explicat el PP, en l’última auditoria es van detectar “febleses” en l’àrea de contractació i en els procediments a seguir. “De fet, l’auditora Ernst & Young va recomanar portar un major i centralitzat control sobre la despesa facturada pels proveïdors respecte dels contractes formalitzats”, han asseverat.

En aquesta línia, ha mantingut que la citada empresa va advertir de “l’absència d’instruccions internes i circulars específiques” per a cobrir els aspectes més significatius dels processos crítics de l’activitat de l’Entitat.

“CARTES EN L’ASSUMPTE”

Per tot això, ha exigit que l’alcalde de València, Joan Ribó, “prenga cartes en l’assumpte” perquè “és evident que han fallat tots els controls i aquesta fallada sistemàtica ha de tindre responsabilitats polítiques”.

“Hem de posar tots els nostres esforços a recuperar els diners dels valencians però també en què no torne a ocórrer un cas semblant on sens dubte hi ha hagut una falta de professionalitat per part del senyor Grezzi, com a màxim responsable polític de l’EMT, i del gerent de l’empresa”, ha reclamat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + disset =