25n
25N
25N

Català (PP) critica que el Rialto subhaste i rehabilite habitatges del Cabanyal que Barberà va comprar per a destruir

Jorge Gil / EP

Català (PP) critica que el Rialto subhaste i rehabilite habitatges del Cabanyal que Barberà va comprar per a destruir

La portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha criticat que “després de quatre anys el govern de Ribó i Gómez recórrega ara a la iniciativa privada en el Cabanyal perquè ha sigut incapaç de construir ni una sola VPP”. Això malgrat que hi ha actualment en procés de reforma 18 habitatges destinats a lloguer social.

Aquests habitatges procedeixen dels 500 habitatges que l’anterior govern popular de Rita Barberà va comprar en el seu procés de destrucció del barri per a allargar l’avinguda Blasco Ibáñez. Unes xifres que l’executiu sempre negava proporcionar i no es van saber fins al canvi de govern en 2015.

Per a l’edil ‘popular’, resulta “cridaner” i “contradictori” que l’equip de Govern “plantege ara la possibilitat de traure a subhasta habitatges i parcel·les públiques en el Cabanyal després que en quatre anys hagen frenat la col·laboració públic-privada i hagen fracassat rotundament en la construcció d’habitatge públic”.

Català ha indicat que el Grup Popular dóna suport que la rehabilitació del Cabanyal es faça a través de la col·laboració públic-privada, “però per contra els governs de Ribó han estat paralitzant aquesta col·laboració sense que tampoc hagen sigut capaces de tirar avant cap projecte amb finançament públic, més enllà de les reurbanitzacions a càrrec de pla Confiança que vénen de l’etapa del PP en la presidència de la Generalitat”.

“La solució als problemes que hui persisteixen en el Cabanyal passa inexorablement per una actuació global de caràcter social i urbanístic coordinada des de l’Ajuntament, que recupere la tranquil·litat i la seguretat dels carrers, i que garantisca la protecció dels principals valors patrimonials i culturals en tot el conjunt del front marítim”, ha asseverat la dirigent ‘popular’.

No obstant això, segons Català, “la falta d’un ordenament urbanístic en el barri, a causa del retard en l’aprovació del Pla Especial del Cabanyal (PAC), està sent un impediment per a la construcció de nous habitatges en estar suspesa la concessió de llicències”.

“BLOQUEIG A la COL·LABORACIÓ PÚBLICO-PRIVADA”

Sobre aquest tema, ha apuntat que “amb la dificultat per a obtenir llicències els possibles compradors es podrien retraure”. A més, ha manifestat que el Pla Especial del Cabanyal presenta “molts dubtes i manques, com per exemple la solució per al bloc de portuaris”.

La regidora ‘popular’ ha qüestionat que l’estratègia que ha seguit fins ara el govern de Ribó ha sigut “un rotund fracàs, i això ha sigut degut, entre altres causes, al bloqueig al qual ha sotmés a la col·laboració públic-privada”.

Català ha defensat que el Grup Popular “donarà suport sempre qualsevol iniciativa que contribuïsca a revitalitzar el Cabanyal” i ha exigit a l’alcalde de València, Joan Ribó, que si finalment s’obri un procés de venda de propietats públiques a la iniciativa privada, es faça “amb la màxima transparència i amb totes les garanties que no hi haurà processos especulatius que afavorisquen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 2 =

lleida 2020
activem alfafar