25n
25N
25N

Catalá (PP) demana a Ribó que defense els estalvis de l'Ajuntament i rebutja que el Govern els "confisque"

Catalá (PP) demana a Ribó que defense els estalvis de l'Ajuntament i rebutja que el Govern els "confisque"
05/05/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha exigit aquest dimarts a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que defense els estalvis que té el consistori, “fruit de l’esforç dels seus veïns”, i que rebutge “ferm i contundentment la possibilitat que remena el Govern de confiscar-los i emprar-los des de Madrid a la lluita contra la Covid-19”.

“Els ajuntaments són les administracions més pròximes al ciutadà i els que coneixen millor la situació dels seus veïns. Han de ser els ajuntaments els qui administren i usen els seus estalvis”, ha plantejat en un comunicat Catalá, que ha negat que aqueixa labor es faça “des del Govern central, que lamentablement està tenint una erràtica gestió en aquesta crisi”.

En aquest sentit, la responsable ‘popular’ ha proposat que s’aborde una declaració institucional en el pròxim ple extraordinari que té previst celebrar l’Ajuntament perquè “tot el consistori es pronuncie i rebutge vehementment la mesura que remena el Govern del PSOE i de Podemos”. “Li allarguem la mà al govern municipal per a fer front comú i rebutjar aquesta possibilitat que està remenant”, ha exposat.

María José Catalá ha considerat que no es pot “consentir aquesta confiscació” i ha insistit que “ha de ser l’Ajuntament qui gestione els seus estalvis”, al mateix temps que ha assenyalat que l’executiu municipal, conformat per Compromís i PSPV, “no pot anar amb mitjanes negres” i ha ressaltat que “ha de defensar fermament als valencians” i “anteposar l’interés general als interessos partidistes”.

El PP ha apuntat que “des de mitjan abril”, els seus representants en la Federació de Municipis i Províncies ha exigit al president del Govern central, Pedro Sánchez, “que permeta als ajuntaments usar els seus estalvis per a pal·liar la crisi econòmica i social de la Covid-19”. El grup municipal del PP ha afirmat que aqueixa opció de “confiscar” suposa “resta de capacitat econòmica als valencians per a fer front a la crisi de la Covid-19”.

“Pedro Sánchez, més de 50 dies després de l’inici d’aquesta crisi, encara no permet als municipis usar el cent per cent del romanent de superàvit, alguna cosa que hem demanat des del primer minut. Ara no pot considerar tocar els estalvis”, ha manifestat Catalá.

“L’estalvi net de la ciutat de València és de més de 95 milions d’euros i ha de ser usat per l’Ajuntament per a ajudar als veïns de la ciutat que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi. Des del primer moment demanem que es permeta a l’Ajuntament usar el cent per cent del romanent de superàvit per a afrontar aquesta crisi. Pedro Sánchez encara no ho ha permés. Ara no pot vindre a confiscar els estalvis de l’Ajuntament de València”, ha insistit la portaveu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =