25n
25N
25N

Catalá demana a l'Ajuntament un operatiu preventiu contra el botelló

EP

Catalá demana a l'Ajuntament un operatiu preventiu contra el botelló
11/08/2019 -

La portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha proposat aquest diumenge que el consistori de la capital del Túria “planifique amb antelació suficient un operatiu per a evitar que s’estenga per la ciutat el consum d’alcohol en la via pública, el conegut popularment com el botelló”.

Catalá ha recalcat que entre les “múltiples tasques que va deixar pendent” el govern municipal està l’aprovació d’una Ordenança de Civisme, en la redacció participada del qual la Policia Local i la Universitat de València a través de la càtedra PROTECPOL, ha assenyalat en un comunicat.

L’edil ha lamentat que aquest text normatiu “mai es va materialitzar en una ordenança perquè va haver-hi una confrontació contínua entre l’àrea de Mobilitat, Protecció Ciutadana i Ocupació de Via Pública”.

En aquest sentit, ha criticat “la passivitat i permissivitat” del govern municipal de l’alcalde Joan Ribó davant “el descontrol i l’extensió del botelló per més de 50 punts de València”.

Catalá ha instat a l’alcalde Ribó que “deixe de perdre el temps com ha fet durant aquests quatre últims anys i es pose a treballar de debò per a evitar els botellons que s’estan estenent per molts barris de la ciutat”.

“MALES OLORS, BRUTÍCIA I SOROLL”

Per a la dirigent del PP és “molt preocupant el que està passant” i “la situació se li ha escapat de les mans” a l’Ajuntament. Ha assegurat que hi ha “cada vegada més veïns patint a les portes de les seues cases les males olors, la brutícia i el soroll que provoquen el botelló.”

La portaveu ‘popular’ ha atribuït l’extensió del botelló “no solament a la falta de recursos de Policia Local, sinó també a la falta d’una planificació de campanyes de conscienciació perquè els joves coneguen els efectes del consum de l’alcohol”.

D’aquesta manera, Catalá ha assegurat que el PP “donarà suport a les iniciatives que puga impulsar l’Ajuntament dirigides a informar i conscienciar sobre els efectes negatius del consum de l’alcohol en els joves”.

PRIORITAT PER AlS OPERATIUS PREVENTIUS

L’edil ha reivindicat la necessitat de “donar prioritat als operatius preventius de la Policia Local per a fer front a aquest problema, al mateix temps que es fomenten des de les diferents regidories un oci alternatiu relacionat amb activitats esportives, culturals i educatives”.

“També ha de quedar molt clar en la remodelació de l’Ordenança, i així ho exigirem des del Grup Popular, que a la ciutat de València no hi haurà cap botellòdrom i que no se subvencionarà als locals perquè abaixen el preu de les copes com en el seu moment es va proposar de manera absurda des del PSPV”, ha assenyalat.

María José Catalá ha insistit que “el consum d’alcohol als carrers és una cosa molt seriosa, que s’ha d’afrontar deixant a un costat frivolitats o intencions de ser complaents amb els joves perquè puguen beure alcohol”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna