25n
25N
25N

Catalá demana al Govern una alternativa per a "no perdre els fons Edusi" al Cabanyal

Catalá demana al Govern una alternativa per a "no perdre els fons Edusi" al Cabanyal
26/01/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha enviat una carta a la directora general de Fons Europeus en la qual sol·licita que l’Executiu central habilite una alternativa a l’Ajuntament, concedisca una pròrroga o “busque una solució perquè no es perden els fons de l’Edusi”, amb especial recalcament en les actuacions del barri del Cabanyal.

La dirigent del PP ha defensat que “els veïns de València no han de pagar la mala gestió de l’equip de Govern municipal”, que “no ha sabut executar aquests projectes i no ha dubtat a estendre les culpes d’aquest retard a la resta d’administracions involucrades i fins i tot als responsables de l’anterior mandat, a pesar que van ser els seus companys de govern”, assenyala en la missiva Catalá, segons ha explicat la formació en un comunicat.

En concret, Catalá s’ha referit als veïns del Cabanyal-Canyamelar, que “han vist defraudades les seues legítimes expectatives” per a millorar el barri. La portaveu ha destacat que es tracta d'”un dels barris més emblemàtics i importants de la ciutat”, i que té “una imperiosa necessitat d’inversions per a revitalitzar la seua trama urbana amb projectes contemplats en l’Edusi i que abasten des de reurbanització de carrers a instal·lacions per a majors, joves i xiquets”.

Per això, ha sol·licitat a la responsable de Fons Europeus una reunió i li ha traslladat “tota la col·laboració” del Grup Municipal Popular per a “buscar una solució que no defraude als veïns del Cabanyal-Canyamelar” i que evite la pèrdua d’eixos fons.

“La consecució d’objectius que tenen beneficis per als ciutadans ha d’estar per damunt de qualsevol postura ideològica”, afirma en l’escrit, on recalca que aquesta col·laboració ja s’ha oferit a l’equip municipal. “El primer és no perdre aquests fons que poden impulsar el barri”.

Segons Catalá, el Cabanyal “podria perdre més de huit milions d’inversió dels fons EDUSI per no haver-se arribat al 30% d’execució dels projectes a 31 de desembre”. A data de 16 de desembre, només havia executat un 2,7%, ha afirmat el PP.

El PP denuncia que la ciutat està “deu punts per davall de la mitjana a Espanya dels plans EDUSI, pel fet que en dos anys i mig només han sigut capaços d’executar a penes 500.000 euros, per la qual cosa era pràcticament impossible que en quatre mesos foren capaços d’invertir 8,5 milions d’euros per a arribar al 30 per cent d’execució”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =