25n
25N
25N

Catalá demana a Ribó actuar "com a alcalde de tots" i "no enfrontar als veïns" amb l'ampliació del Port

Catalá demana a Ribó actuar "com a alcalde de tots" i "no enfrontar als veïns" amb l'ampliació del Port
24/04/2021 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha assenyalat que el debat sobre l’ampliació del Port “ha de ser assossegat i tècnic” i ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que, “com a alcalde de tots, no enfronte a uns veïns amb uns altres”.”No pot reunir-se només amb una part i no escoltar als qui tenen arguments per a seguir avant amb el projecte d’ampliació”, ha criticat.

En aquesta línia, el Grup Municipal Popular presentarà en el Ple de la setmana vinent una moció per a impulsar la regeneració de les platges del sud de la ciutat, així com per a demanar que “es respecten els informes tècnics i jurídics coneguts” i que es duguen a terme “tots els tràmits necessaris” per a la finalització de l’Ampliació del Port “amb totes les garanties jurídiques i mediambientals”, ha indicat el PP en un comunicat.

“El progrés econòmic i la competitivitat no estan renyits amb el medi ambient, i la finalització de l’Ampliació del Port ha de fer-se amb totes les garanties jurídiques i mediambientals”, ha subratllat Catalá.

Així mateix, en la moció, que també presentaran els regidors Carlos Mundina i Giner Corell, s’exigeix a l’Autoritat Portuària de València al fet que duga a terme “totes i cadascuna” de les recomanacions realitzades per Ports de l’Estat en matèria de vigilància mediambiental i la resta de mesures que els tècnics i experts determinen per a la protecció i regeneració de les platges del sud de València.

La portaveu ha defensat que “cal posar-se a la faena per a protegir les platges i això implica augmentar el pressupost destinat al control, regressió, protecció i recuperació del litoral valencià”. A més, “s’han de captar fons europeus per a la regeneració de la costa”, ha agregat.

Catalá ha denunciat que “en l’ànim de Compromís sembla estar paralitzar el Port de València perquè el de Barcelona ens avance”. “Ens juguem milers de llocs de treball i en aquests moments de crisi econòmica no ens podem permetre torpedinar projectes que generen riquesa i ocupació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =