25n
25N
25N

Catalá demana a la Generalitat PCR massius per l'augment de casos i exigeix a Ribó mascaretes gratuïtes

Catalá demana a la Generalitat PCR massius per l'augment de casos i exigeix a Ribó mascaretes gratuïtes
05/08/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha exigit hui a la Generalitat que realitze PCR massius a la ciutat de València davant les últimes dades “preocupants” d’expansió de la Covid-19 a la ciutat.

Sobre aquest tema, ha recordat en un comunicat que ahir es va informar que un dels brots a València ja aconsegueix els 84 positius i que encapçala la llista de municipis amb positius amb més de 400 positius en els últims 14 dies. Per això, ha considerat que la Generalitat “ha d’emprendre una campanya de test massius com estan realitzant altres ciutats com a Terrassa o Sabadell, que demà comencen amb proves massives per a frenar l’expansió del virus”.

La portaveu ha demanat que “a més d’exigir responsabilitat a la ciutadania, les Administracions han d’assumir el seu deure de protegir als ciutadans i això passa per test i mascaretes”.

Catalá ha informat que fins al 30 de juny la Conselleria de Sanitat va fer “tan sols” 51.871 PCR, mentre que test serològics i ràpids es van fer 52.478, quan a la ciutat de València viuen 800.000 persones.

“Això implica que tan sols s’han fet PCR al 6,4% dels veïns de València en els primers quatre mesos de pandèmia. Ens semblen percentatges molt baixos i la Generalitat ha d’augmentar el nombre de proves massives en ple episodi de rebrots”, ha exigit.

MASCARETES GRATUÏTES

Així mateix, Catalá ha tornat a demanar que l’Ajuntament compre i distribuïsca gratuïtament mascaretes. “És un deure moral. Municipis de l’àrea metropolitana i d’altres províncies han comprat mascaretes als seus veïns”, ha assenyalat.

La portaveu popular ha recordat que la setmana passada el PP va presentar una moció per a distribuir gratuïtament macaretes a la població més vulnerable. La van rebutjar i ara rectifiquen. Ens alegrem però l’Ajuntament, en ple episodi de rebrot, de fer una compra massiva i repartir a la ciutadania”.

“En lloc d’estar estudiant si presten els estalvis dels valencians a Pedro Sánchez, haurien de comprar mascaretes a tots els veïns. Compromís i PSPV no haurien d’acceptar xantatges del Govern central i invertir en els romanents en seguretat per als veïns i a reactivar l’economia”, ha afegit.

D’altra banda, Catalá ha exigit més coordinació i protocols específics entre l’Ajuntament i la Generalitat: “L’Ajuntament ens ha reconegut per escrit que no s’ha reunit amb la Generalitat per a abordar un Pla de Resposta davant l’aparició de brots. Exigim que aqueixa reunió es produïsca ja”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =