25n
25N
25N

Catalá assenyala que "les inversions previstes en Pressupostos de la Generalitat per a València només són anuncis perquè després no executen"

Xisco Navarro

Catalá assenyala que "les inversions previstes en Pressupostos de la Generalitat per a València només són anuncis perquè després no executen"
04/11/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha assenyalat que “les inversions previstes per a la ciutat de València en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana són només anuncis perquè després no executen. Pintar i acolorir no és invertir i l’exemple clar és que en aquests moments l’execució de les inversions de la Generalitat està al 34%”.

“Per tant, del que hui hagen dit probablement només inverteixen realment poc més del 30% l’any que ve i tenim exemples clars de la falta d’execució. A hores d’ara, Oltra deu més de 12 milions d’euros a l’Ajuntament per a finançar els serveis socials a la ciutat i cap dels centres anunciats en la primera fase del Pla Edificant (3 de nova construcció i 6 rehabilitacions) estan construïts” ha explicat.

Catalá ha denunciat retards inadmissibles en aquesta crisi sanitària com la construcció del nou centre de salut de Malilla que l’any passat tenien pressupostats 220.000 i que hui dia l’Ajuntament encara no ha donat la llicència d’obres.

La portaveu ha recordat que en aquests moments l’execució d’infraestructures sanitàries és només del 34%. A la ciutat hi ha retards inassumibles en el centre de salut de Tres Forques, en el de la C/Xile o en el complex de Campanar on l’any passat només van executar 1 de cada 10 euros previstos.

Així mateix, dels 10M€ en inversions territorialitzades en Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat només hi ha executades 3,5M, el projecte de renovació a la Biblioteca de València encara s’està redactant i dels 472.000€ previstos en el centre històric-artístic IVAM- Centre del Carme només s’està duent a terme dos contractes de direcció d’obres per import de 70.444€.

D’altra banda, la portaveu del Grup Popular ha advertit de l’escassa inversió per a pal·liar la situació crítica de l’Albufera. “Només apareix una partida de 50.000 euros destinada a la nova EDAR, col·lectors i reutilització d’aigües residuals en l’àmbit del col·lector oest i Albufera. On estan els 240M€ que Puig va anunciar?”.

Finalment, Catalá ha recordat que la inversió prevista pel Botànic continua estant per davall de la mitjana del que invertia els governs del Partit Popular. “Amb el PP s’invertien de mitjana 190 milions d’euros anuals, 233 euros per veí de València, molt lluny del que es preveu actualment”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =