25n
25N
25N

Català enlletgeix a Ribó no haver dimitit per una denúncia de l'investigat Salom, ja arxivada

Com a defensa a les acusacions de corrupció en el PP, la candidata ha recordat aquesta denúncia i ha assegurat que “va estar imputat per qüestions de transparència”; ja està arxivada, com a tantes altres del denunciant

Català enlletgeix a Ribó no haver dimitit per una denúncia de l'investigat Salom, ja arxivada
22/05/2019 -

El debat ha començat amb més de 15 minuts de retard. La gran expectació -hi ha gent que ha hagut de quedar-se en peus- ha complicat l’inici. Després d’una foto ‘de família’, la moderadora del debat, al costat d’un representant de Levante EMV, els dos organitzadors de l’esdeveniment, han encomanat als candidats i candidates a iniciar. Un debat en el qual, amb un ritme més bast de l’habitual a València, la candidata del PP María José Català ha tirat en cara al candidat de Compromís, Joan Ribó, una imputació ja arxivada.

El bloc s’ha distribuït en diversos blocs amb varietat de temes, des de la mobilitat -on la bicicleta ha tornat a ser protagonista-, fins a la protecció de l’Horta i la transparència. És en aquest últim en un dels quals més ‘soroll’ ha aparegut, amb aplaudiments i crits des del públic inclosos.

Durant aquest bloc, en el qual han començat amb els “processos participatius”, amb avanços importants per a Ribó i “cap, res” per al candidat de Ciutadans, Gómez, el candidat de Compromís i Català s’han enfrontat amb referències a la transparència i a la corrupció. Segons Giner, en “transparència no s’ha avançat absolutament”, va assegurar, més enllà de “obrir el balcó de l’Ajuntament”. Alguna cosa al que Català ha secundat, després d’assegurar que hi ha nombroses “queixes traslladades al Síndic de Greuges” per raons de transparència.

“Absències”

Una contraposició a l’exposat per l’encara alcalde de València, que creu que “s’ha avançat en transparència”, alguna cosa que també es tradueix en la relació amb la corrupció: “Alguna cosa que es plasma en altres llistes electorals, amb les presències però també amb les absències”. Amb això fa referència al grup municipal popular, del qual els 10 estan imputats o investigats amb diversos casos de corrupció, molts relacionats amb el cas Taula que també va afectar Rita Barberà.

“Vosté va estar imputat per qüestions de transparència i no va dimitir com a alcalde”, li ha rebatut Català a Ribó. Li ha assegurat que tornar “al passat” per a parlar de la corrupció del PP és una estratègia de difusió, “un mantra” que repeteixen des de La Nau. “Serà un mantra, però és molt real“, ha contestat l’Alcalde. Ribó ha assenyalat que hi ha una “tendència” en les persones acusades de corrupció, que és “pensar que tots són iguals”. Amb això fa referència a la denúncia que ha citat Català: es tracta d’una denúncia interposada pel regidor popular investigat per corrupció, Luis Salom, ja conegut per presentar nombroses denúncies al ‘tripartit’ que acaben arxivades.

També és el cas d’aquesta. Es tracta d’una denúncia per negar a aquest assessor popular les preguntes d’una enquesta sobre les Falles per a ús intern, que després de ser arxivada i recorreguda, va anar de nou arxivada definitivament el passat 13 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =