25n
25N
25N

Catalá (PP) denúncia que Ribó "només executa el 19% de les inversions" de l'àrea d'Emergència Climàtica

Jorge Gil / EP

Catalá (PP) denúncia que Ribó "només executa el 19% de les inversions" de l'àrea d'Emergència Climàtica
13/10/2019 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha denunciat aquest diumenge la “falta d’una estratègia global en el govern de Compromís i PSPV en el consistori” i ha advertit que l’alcalde de València, Joan Ribó, “només ha executat el 19 per cent de les inversions de l’àrea d’Emergència Climàtica, quan té l’Albufera en l’UVI segons la directora del parc natural”.

La dirigent del PP de València ha criticat que les inversions de la delegació de Devesa Albufera previstes per a 2019 són “insignificants” ja que “suposen tan sols el 0,51% del total”. “Dels 172 milions pressupostats, 881.473 euros li corresponen a aquesta àrea”, ha asseverat en un comunicat.

Així, Català ha anunciat que el grup ‘popular’ demandarà que en l’elaboració dels comptes municipals per a 2020 “s’augmenten les inversions destinades a l’Albufera i el parc natural”.

La portaveu municipal del PP ha advertit que “Ribó i els seus regidors han sigut incapaços des de principi d’any d’executar si més no el 24% de les inversions pressupostades (172 milions d’euros) i només han executat el 19% de les inversions vinculades a les delegacions que componen l’àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica”. “La seua política mediambiental és només de boca”, ha denunciat.

“El govern de Ribó ha anat a pitjor enguany pel que fa a l’execució de les inversions. L’octubre de 2018 el percentatge d’execució se situava en el 28%, mentre que enguany està en el 24%. Molt ens temem que al final de l’exercici pressupostari actual no arriben al 50% d’inversions per executar”, ha afegit.

ALIANÇA PER L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

A més, Català ha ressaltat la “contradicció” que suposa que “el Ple de l’Ajuntament del mes de setembre aprovara que València s’adherira a l’Aliança per l’Emergència Climàtica mentre mancant tres mesos perquè acabe l’any queden més del 75% d’inversions per executar”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “el PP dóna suport a l’adhesió a l’Aliança, la qual cosa ens porta a exigir al govern municipal que passada de les paraules als fets amb la implementació de polítiques reals de protecció del medi ambient”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + un =