25n
25N
25N

Catalá denuncia la pèssima planificació i organització del Govern de Ribó i PSOE en matèria de Serveis Socials

L’Ajuntament reconeix que té el mateix nombre de professionals de dependència que abans que es produïra la delegació de noves competències per part de la Conselleria

Catalá denuncia la pèssima planificació i organització del Govern de Ribó i PSOE en matèria de Serveis Socials
16/11/2020 -

El Govern de Ribó i PSOE ha reconegut en un informe intern que en la delegació de Serveis Socials “s’ha produït un col·lapse en les llistes d’espera de persones sol·licitants de dependència” i són més de 13.000 els expedients pendents en les llistes d’espera de dependència de l’Ajuntament de València. Aquest informe és per a posar en marxa el pla de xoc en Serveis Socials que ha reclamat el PP per a acabar amb el col·lapse.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, porta des de l’inici del mandat a l’Ajuntament demanant un reforç dels Serveis Socials Municipals i un pla de xoc per a rebaixar la llista d’espera, especialment en dependència. Al mateix temps, el Síndic de Greuges, en diferents informes, posa a València d’exemple del col·lapse en matèria de Serveis Socials.

El Govern de Ribó i PSOE reconeix que “té el mateix nombre de professionals de dependència que abans que es produïra la delegació de noves competències per part de la Conselleria”, al mateix temps que alerta als treballadors de Serveis Socials que “estem sent seguits tant per la direcció general (dependent de la vicepresidenta Mónica Oltra) com pel Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes”.

També els sindicats com a UGT adverteixen “ens preocupa molt la situació en la qual puguen quedar la resta de programes ja molt col·lapsats. L’exclusivitat en la dedicació d’un nombre considerable de professionals a la dependència deixarà en evidència l’enorme manca de personal, que necessàriament afectarà les càrregues de treball de tot el personal dels centres municipals de serveis socials”.

I els propis sindicats acusen el Govern de Ribó i PSOE de la situació en Serveis Socials i afirmen que “s’està incomplint l’obligació de substituir baixes de llarga duració, qüestió que obligarà a retornar els fons a Conselleria, un contrasentit inacceptable. Els sindicats som molt crítics en aquesta qüestió. El personal no arriba, les bosses no s’executen i segueix sense aprovar-se un reglament de funcionament de borses de treball que faça atractiu acceptar contractacions molt delimitades en el temps”.

Catalá ha assenyalat que “la ineficaç gestió del Govern de Ribó i PSOE ja té les seues conseqüències. És lamentable que el Govern municipal incapaç de planificar vulga carregar la seua responsabilitat en els treballadors d’uns Serveis Socials minvats on no es cobreixen les baixes i on la llistes d’espera cada dia van a més”.

La portaveu Popular ha denunciat que “aquest pla de xoc arriba tard i és molt potiner perquè en lloc de reforçar el servei amb més personal es demana als treballadors que deixen de fer altres funcions per a dedicar-se per complet a realitzar informes de dependència deixant altres programes sense personal”.

Investigació del Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges va obrir a l’agost una investigació d’ofici a l’Ajuntament davant “la tardança inacceptable” en la tramitació de la Dependència i la Renda d’Inclusió i va demanar al Govern de Ribó i el PSPV que l’informara sobre la situació de les llistes d’espera en els Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS)

La investigació d’ofici oberta pel Síndic de Greuges, segons es recull en un requeriment d’informació que va fer a l’Ajuntament, es produeix davant l’acumulació de queixes pels retards en la tramitació de la dependència i de la Renda Valenciana d’Inclusió, i arran de les notícies aparegudes en diferents mitjans de comunicació sobre famílies en situacions d’extrema vulnerabilitat econòmica que ha d’esperar fins al 23 de desembre de 2020 al fet que se li valore.

“En la situació actual de crisi sanitària i econòmica per la pandèmia del coronavirus, l’atenció social a les persones més vulnerables, hauria de ser una prioritat de tots els governs, tant municipals com autonòmics i el de l’Estat, però lamentablement veiem que per a Ribó i Oltra no és així”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 9 =