25n
25N
25N

Catalá denuncia que la Generalitat deu a l'Ajuntament de València més de 13,5M€ per impagaments d'impostos

“No se’ls pot exigir als ciutadans que paguen els seus impostos dins del termini i en la forma escaient, i després que l’Administració no pague el que li toca”

Catalá denuncia que la Generalitat deu a l'Ajuntament de València més de 13,5M€ per impagaments d'impostos
29/05/2021 -

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Català, ha denunciat hui que “el Govern de Puig i Oltra deu a l’Ajuntament de València 13,5 milions d’euros d’impostos i taxes no pagats que s’arrosseguen fins i tot més de cinc anys. Aquests diners són vitals per a l’Ajuntament i més en aquests moments, ja que serviria per a donar ajudes als sectors que pitjor estan passant en aquests moments i poder posar en marxa plans de creació d’ocupació”.

En aquest sentit, Català ha afirmat que “no té sentit que les administracions exigisquen als ciutadans que paguen els seus impostos dins del termini i en la forma escaient i després ells no complir. Ribó hauria d’alçar la veu per a exigir al Botànic que pague el que deu als valencians”
La portaveu del Grup Municipal Popular ha reclamat al Govern de Ribó i PSOE que exigisquen als seus companys del Botànic que paguen els seus deutes perquè aqueixos 13,5 milions d’euros podrien destinar-se per a ajudes comerços i hostalers. L’any passat en aquestes dates, el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament era d’11 milions d’euros, per la qual cosa s’ha augmentat en dos milions.

Això s’uneix al baix nivell inversor de la Generalitat de Puig i Oltra a la ciutat, set vegades menys que els governs del PP. Ara són a penes 30 milions a l’any en inversions i amb el PP es passaven dels 180 milions. Es van construir 50 col·legis i instituts a la ciutat quan el PP va governar en la Generalitat, hui la inversió és pràcticament zero.

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Català, ha criticat al Consell del Botànic per “menysprear” a la capital, que rep “l’any 2020 es va tancar amb una inversió per habitant de 38 euros enfront dels 180 de mitjana en la Comunitat”.

Així ho va assegurar ahir la representant popular i conclou que els comptes reflecteixen que “el Botànic torna a donar l’esquena a la ciutat de València, ja que les inversions de les conselleries continuen baixant cada any a la ciutat”. Un exemple d’aquesta falta d’inversió és

En aquest sentit, Català ha explicat que els governs del PP en la Generalitat invertien 7 vegades més a la ciutat que el govern de Puig i Oltra. “Un veí de la ciutat de València no rep ni una quarta part de la inversió mitjana destinada a la Comunitat. Continuem detectant un menyspreu absolut a la ciutat de València. Lluny han quedat els més de 180 milions de mitjana anual d’inversions que feien a la ciutat els governs de PP, enfront dels escassos 30 milions que inverteix el Consell del president Puig a València cada any”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 3 =