25n
25N
25N

Catalá demana al PSPV que done suport a l'acomiadament del secretari-assessor d'EMT

Catalá demana al PSPV que done suport a l'acomiadament del secretari-assessor d'EMT
01/11/2019 -

La portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha exigit aquest divendres al PSPV que “no es deixe arrossegar una altra vegada per Compromís i done suport a la proposta del PP d’acomiadar al secretari-assessor” de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de València per a nomenar al secretari de la corporació, que és un funcionari habilitat nacional.

Catalá ha denunciat que “l’EMT és l’únic organisme que té un assessor jurídic extern, contractat sense concurs públic, i el despatx del qual ha cobrat més de 220.000 euros de tots els valencians”. En un comunicat, ha reclamat que “això ha d’acabar ja”.

La dirigent del PP ha qualificat d'”escàndol” que el secretari-assessor “considere que no cal denunciar al Tribunal de Comptes el robatori de quatre milions d’euros en l’EMT ni comunicar-lo a la Sindicatura de Comptes”.

A més, Catalá ha assenyalat que l’Informe que va entregar l’assessor jurídic al consell d’Administració de l’EMT és “un informe ad hoc per a salvar” al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i al gerent de l’EMT “de possibles responsabilitats comptables per negligència, un vestit a mesura per a salvar als qui tenien la màxima responsabilitat en l’EMT quan es va produir el frau”.

La portaveu ha incidit en què “l’assessor jurídic i el seu despatx han cobrat més de 222.000 euros en els últims cuatros anys”. “Si el resultat són informes com aquest considerem que es tracta de factures desórbitadas“, ha afegit.

CONVOCATÒRIA DE LA JUNTA GENERAL D’ACCIONISTES DE L’EMT

A més, Catalá ha informat que aquest dijous van finalitzar tots els tràmits per a la convocatòria extraordinària de la Junta General d’Accionistes de l’EMT, sol·licitada pel PP i amb el suport de la resta de l’oposició.

En aquesta junta, demanarà el cessament de Giuseppe Grezzi dels càrrecs de conseller i president del Consell d’Administració, la renovació del Consell d’Administració, resoldre el contracte del secretari-assessor del Consell d’Administració i designar nou secretari-assessor.

Ara, l’Ajuntament té 15 dies per a convocar la Junta General d’Accionistes, ha explicat el PP, que espera que “els socialistes que no es pleguen una altra vegada als nacionalistes i exigisquen responsabilitats polítiques pel robatori de 4 milions d’euros que hem patit tots els valencians”, ha demanat la portaveu.

“De Compromís no esperem res, aquest dijous Ribó es va convertir en còmplice de les mentides que Grezzi ha dit a tots els valencians. Els valencians no ens mereixem tindre a un govern que esmente més que parla”, ha finalitzat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =

caixaontinyent
paterna