25n
25N
25N

Català (PP) defensa una altra pròrroga per al Mercat Central encara que ella mateixa va reconéixer que no era possible

Els populars assenyalen que “Ribó no vol” continuar el model, malgrat que la Llei que ho impedeix va ser aplicada pel PP en 2015

EP

Català (PP) defensa una altra pròrroga per al Mercat Central encara que ella mateixa va reconéixer que no era possible
24/09/2019 -

“Pensem que és la millor forma de gestionar el Mercat Central, el conveni d’autogestió. Com sabeu, l’any 2019, aquest desembre acaba la segona pròrroga, finalitza la possibilitat de continuar prorrogant“. Així es manifestava María José Català, la candidata del Partit Popular a l’alcaldia de València, en el debat organitzat en el Mercat Central el passat 20 de maig, pocs dies abans de les Eleccions Municipals. No obstant això, ara la líder popular assenyala que pot haver-hi una tercera pròrroga, a pesar que ella mateixa va dir que no i que, en realitat, no s’han fet dues, sinó les tres pròrrogues possibles; en 2017, 2018 i 2019.

El grup municipal en el consistori valencià, va denunciar ahir que els membres del Rialto tiraren arrere “la proposta del PP perquè es revocara l’acord de la Junta de Govern”, que segons diuen “impedeix la pròrroga del model d’autogestió durant un any més”.

El Regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, va recordar després d’una roda de premsa que “no és possible” mantenir l’actual model. Així, assenyala que encara que Català va parlar de fer “un marc jurídic segur” que assegurara l’autogestió “durant 10 anys” i Giner també es manifestara a favor d’això, el problema “no és una qüestió política, sinó legal“.

Informes tècnics

Segons ha assenyalat el regidor, va ser el mateix PP el que va actualitzar la norma en 2015, des de l’Administració Central, que ara ha resultat en la fi d’aquest model. Per això, no es va comprometre a assegurar un model d’autogestió perquè “no ho permet la Llei”. No obstant això, sí que apunta a “buscar mètodes de col·laboració que permeten arribar al màxim autogovern possible” però, assenyala, “sempre dins de la legalitat”.

Malgrat que el mateix PP semblava conéixer la impossibilitat de realitzar cap pròrroga més, el regidor popular Santiago Ballester va reclamar ahir que “s’exploren noves fórmules” per a continuar amb l’autogestió, malgrat que la Llei ho impedeix. En la mateixa nota enviada pels populars, demanen que es revoque l’acord de la Junta i aplicació una tercera pròrroga “si els informes tècnics resulten favorables”. Uns informes que no poden ser favorables, perquè ja s’han aplicat les tres pròrrogues; de gener a desembre de 2017, i igual en 2018 i 2019.

“Continuarem lluitant per un model d’autogestió que no vol el Govern de Ribó”, assevera Ballester malgrat que és una qüestió legal vinculada al seu mateix partit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 8 =