25n
25N
25N

“Ribó presenta un pressupost per a 2021 de tancament de persianes, no prioritza el suport a autònoms i pimes, les ajudes són insuficients i es manté l'estocada fiscal”

El PP aposta per un paquet d’ajudes al sector econòmic de 60 milions d’euros, mentre el Govern de Ribó i PSOE només augmenta en 7 milions les ajudes i no preveu rebaixar impostos

Xisco Navarro

“Ribó presenta un pressupost per a 2021 de tancament de persianes, no prioritza el suport a autònoms i pimes, les ajudes són insuficients i es manté l'estocada fiscal”
11/11/2020 -

El pressupost que presenta Ribó i PSOE per a 2021, “és el pressupost de tancament de persianes del comerç i hostaleria i oci, no prioritza el suport a autònoms i pimes, les ajudes són insuficients i es manté l’estocada fiscal de Ribó amb les pujades realitzades els anys 2016 i 2020”, ha explicat la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá.

“No es recull cap de les propostes del Grup Municipal Popular, especialment dues d’elles necessàries per a la recuperació econòmica de la ciutat i frenar l’atur: la rebaixa d’impostos i l’augment de les ajudes al sector econòmic perquè arriben a tots els afectats per la crisi”, va assenyalar Catalá.

Les ajudes són insuficients per a ajudar a obrir persianes a la ciutat, i amb aquesta falta de recursos és cronificada i la destrucció d’ocupació a la ciutat amb una taxa del 18%, dos punts per damunt de la mitjana a Espanya. “Un exemple d’aquesta falta de suport a autònoms, pimes i comerços és que les ajudes al comerç es pressuposten 1,9 milions d’euros per a 2021, quan l’any passat es van destinar més de dos milions d’euros, és a dir 100.000 euros menys per a 2021”, ha destacat des del PP.

El PP continua reclamant la reversió de l’estocada fiscal de Ribó que va apujar els impostos tant en 2016 com en 2020, un augment de les ajudes per a autònoms, pimes, comerços, hostalers i oci fins a arribar als 60 milions d’euros per a l’any 2021, el retard del pagament d’impostos fins a finals d’any 2021 i la intervenció municipal en la gestió de l’EMT. Enguany s’han quedat sense ajudes el 92% d’autònoms i pimes s’han quedat sense elles fins i tot complint les condicions i arrossegar importants pèrdues.

El pressupost de Ribó i PSOE per a 2021 manté les ajudes nominatives als grups de l’entorn catalanista, com són Escola Valenciana, que rebrà 25.000 euros i El Micalet, a qui es destinen amb altres 25.000 euros.

“El pressupost de 2021 manté la pressió fiscal i no reverteix la pujada d’impostos i taxes de 2020 que ha suposat per als veïns pagar 30 milions més a l’Ajuntament, especialment per a autònoms, hostalers i comerciants que han vist pujar l’IBI de fins a un 13% respecte a 2019 així com les pujades de la tarifa de l’aigua d’un 103%”, ha explicat Catalá.

Els populars adverteixen que el Govern de Ribó i PSOE “dispara la despesa i el deute en el pressupost de 2021 però no perquè arribe als ciutadans que pateixen la crisi en seguir en ERTOs i amb molts negocis en pèrdues. Es continua mantenint l’estocada fiscal i no s’augmenten les ajudes per al sector productiu que pateix la crisi”.

Els populars també adverteixen que “l’educació de 0-3 anys tampoc serà gratuïta per a les famílies de València l’any que ve. El pressupost de Ribó només augmenta la partida en 300.000 euros per a arribar a 4 milions quan es precisen 35 milions d’euros per a poder ser gratuïta i universal per a tots els xiquets de 0-3 anys de la ciutat”.

Catalá ha destacat que els Pressupostos que s’han presentat hui “no prioritzen el suport als autònoms i les pimes, les ajudes són insuficients i es manté l’estocada fiscal de Ribó d’aquest any 2020. Cal tindre la cara molt dura per a dir que es congelen els impostos quan el que es fa és consolidar una pujada del 105% del rebut de l’aigua, una pujada d’entre un 3 i 13% en l’IBI, una pujada al coeficient màxim de l’IAE, i una pujada en l’impost de tracció mecànica i en totes les taxes”

“Per descomptat no és moment de apujar impostos” ha valorat, per a afegir a continuació que “l’Ajuntament s’equivoca mantenint aquesta pujada; s’equivoca no actualitzant les ajudes als autònoms i les pimes; i s’equivoca si no reivindica els 50 milions d’euros que han d’arribar a l’Ajuntament de València del fons de 3.000 milions al qual es va comprometre Pedro Sánchez per a fer arribar als municipis espanyols”.

Per a Catalá, València no té un alcalde reivindicatiu “i, a més, no tenim un alcalde que tinga una bona comprensió lectora, perquè el que el Partit Popular va demanar ahir va ser 60 milions d’euros entre la baixada d’impostos i les ajudes a autònoms i pimes”.

“Li recomane al senyor Ribó millor comprensió lectora i una aposta clara per ajudar a les empreses, a les pimes i als autònoms de València, perquè el tancament de persianes que estem vivint a la nostra ciutat és dramàtica”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 1 =