25n
25N
25N

Catalá censura l'"embós" de llicències municipals i que només s'haja donat una sol·licitada enguany

Catalá censura l'"embós" de llicències municipals i que només s'haja donat una sol·licitada enguany
17/08/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha censurat aquest dilluns l'”embós” per a la concessió de llicències en el consistori i ha criticat, en aquest sentit, que “només s’ha donat una sol·licitada enguany”. Així, ha reclamat “posar fi a l’embós” en aquesta matèria per a ajudar a “reactivar l’economia” de la ciutat.

El grup municipal del PP ha assenyalat, en un comunicat, que “dels 402 expedients de llicències d’obres sol·licitades en el primer semestre de l’any, el govern municipal només ha sigut capaç de concedir un” i ha apuntat que “continua resolent sol·licituds de fa més de dos anys”. Igualment, ha indicat que “dels expedients de nova planta tan sols se’ls ha assignat un tècnic al 10 per cent” i ha agregat que “n aquests moments només hi ha un horari d’atenció “de dues hores i mitja a la setmana”.

María José Catalá ha lamentat que l’alcalde de València, Joan Ribó, “haja passat el corró a totes les propostes del PP sobre agilitació de llicències” i ha considerat que l’Ajuntament ha de facilitar “les coses a qui vol invertir a la nostra ciutat, més encara en aquesta situació de crisi econòmica per a poder facilitar la creació d’ocupació”.

El grup municipal ‘popular’ ha exposat que en l’última Comissió d’Urbanisme celebrada en el consistori abans del període estival, en contestació a preguntes formulades pel PP, l’equip de govern local –Compromís i PSPV– va apuntar que “durant el primer semestre de 2020 s’han obert 55 expedients de llicència d’obres de nova planta i 347 expedients de llicència d’obra, concedint-se a la data de tots ells una única llicència”.

Així mateix, el PP ha afegit pel que respecta als expedients d’obra nova que “en el 94,5 per cent dels casos s’ha formulat per part de l’Ajuntament requeriment d’esmena” i ha comentat sobre els expedients que no són de nova planta, que “tan sols a un escàs 10 per cent d’ells se’ls ha assignat tècnic”. La formació ha destacat que l’agilitació de llicències d’obres és un dels temes de propostes constructives que va realitzar “mes rere mes, comissió rere comissió”.

“Tots els grups municipals, tant del govern com de l’oposició, ara més que mai, som conscients que hem d’aportar idees i unificar iniciatives en uns certs temes on és més en el que coincidim que el que ens separa”, ha exposat Catalá.

En aquesta línia, ha assegurat que “tots els regidors, assumim la responsabilitat de donar resposta a les necessitats i demandes dels veïns de la nostra ciutat, als quals ens devem i que esperen de nosaltres que deixem les nostres diferències i donem solucions a les seues necessitats”. El PP ha ressaltat, en aquest sentit, que ha abordat propostes i aportat solucions “perquè s’elimine l’embós en les llicències que pateix València”.

“L’embós de les llicències no sols suposa una vertadera carrera d’obstacles per als promotors i empresaris que desenvoluparan un projecte sinó que també té un important impacte en la butxaca dels compradors d’habitatge, manifestava recentment l’Associació de Promotors Immobiliaris”, ha plantejat el grup ‘popular’. En aquesta línia, ha agregat que “en el mateix sentit, la Càtedra Observatori de l’Habitatge considerava que l’embós en llicències és la distorsió més gran del mercat”.

El PP ha considerat que “València ha fiat gran part de la solució de l’embós en llicències a la validació d’entitats col·laboradores per a agilitar-lo” però ha matisat que el decret que ho permet, “publicat pel Consell el passat 15 de maig” i valorat pels ‘populars’, “ha nascut amb unes certes ombres de dubtes com les manifestades recentment per Fecoval”.

“Tots escoltem i prenem nota de l’opinió d’experts urbanistes manifestades en la Comissió de reconstrucció en relació amb la transformació que ens portarà la Covid-19. Per tant, aqueixes opinions, no han de quedar en el ressò del buit de l’hemicicle sinó que han de ser la vacuna perquè de manera conjunta, amb les propostes constructives dels grups de l’oposició i la capacitat d’acceptació, integració i cerca d’acords dels grups de Govern, trobem la solució que ens demanden tots els agents implicats”, ha afegit.

Els ‘populars’ han considerat que ateses aqueixes propostes, “hui millor que demà” s’han d’aplicar “fórmules en l’agilitació de les llicències”. El PP ha recordat que per a aconseguir l’agilitació de les llicències s’ha proposat adaptar les ordenances municipals a la modificació de la LOTUP, incrementar el temps actual de dues hores i mitja a la setmana d’atenció amb personal tècnic i dotar al servei del doble de personal tècnic (arquitectes i arquitectes tècnics).

“INCAPACITAT DE GESTIÓ”

Igualment, va plantejar implantar la gestió de totes les dades d’un projecte de construcció en un model d’informació digital, així com la reducció del temps d’assignació de tècnic a un expedient actualment fixat “en una mitjana de tres o quatre mesos”. “Lamentablement la immensa majoria d’aquestes propostes han sigut rebutjades per l’alcalde Ribó, la qual cosa demostra que no hi ha un vertader interés a resoldre el problema”, ha criticat Catalá.

“L’actitud, les dades i els resultats evidència d’una manera clara la incapacitat de gestió de l’alcalde Ribó. L’embós en la tramitació de llicències suposa una carrera d’obstacles i una vertadera incertesa per a tots aquells agents implicats i, per tant, un obstacle a la recuperació soci econòmica en la qual estem tots immersos”, ha insistit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 13 =