Catalá (PP) sobre els canvis al carrer Colón: "És moment de salvar vides i ajudar a pimes, no d'obres"

Guardar

calle colon ep
calle colon ep

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha considerat aquest dilluns, respecte a l'inici de les obres per a remodelar el carrer Colón, que l'actual és, per la crisi sanitària de la Covid-19 i l'estat d'alarma decrete per ella, "moment de salvar vides, ajudar a pimes i autònoms i invertir en obres productives". Així, ha indicat que no ho és per a "obres al carrer Colón que no compten amb el consens de veïns i comerciants".

Catalá ha indicat, en un comunicat, que és "una insensatesa" que el govern local, conformat per Compromís i PSPV, haja "rebutjat en la comissió de Desenvolupament Urbà" celebrada aquesta jornada en el consistori "una iniciativa del PP perquè es paralitzen les obres al carrer Colón" i també les de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament. Ha destacat que totes dues intervencions comporten "la modificació de línies de l'EMT".

"La proposta del PP consistia en el fet que aquesta actuació urbanística, a la qual està vinculada una remodelació de línies de l'EMT, es paralitzara fins a tindre el consens de veïns, comerciants i tots els agents afectats i comptar amb els informes tècnics municipals necessaris i preceptius en qualsevol obra municipal", ha exposat la portaveu 'popular'.

María José Catalá ha indicat que "aprofitar la situació actual de confinament per a posar en marxa aquestes obres, demostra que el govern de l'Ajuntament actua d'esquena a la ciutadania". "En el PP estem en desacord en els temps, en la manera i en les formes amb què està actuant el govern" municipal "respecte a aquestes obres perquè els temps no són propicis, la manera és totalitària i les formes són d'amagatons i amb traïdoria".

La responsable del PP ha manifestat que la seua moció "incidia en la necessitat de paralitzar unes obres que no són ni necessàries ni oportunes en l'estat actual de confinament general, amb la crisi sanitària més gran que ha viscut no sols la ciutat de València sinó mitja humanitat" i "immersos en la recessió econòmica més gran dels últims 50 anys".

Catalá ha ressaltat que en l'actualitat "milers de persones han perdut l'ocupació" i que hi ha "locals comercials sense activitat, bars i restaurants tancats sense saber quan tornaran a obrir els seus negocis", així com "despatxos professionals paralitzats".

La portaveu del grup municipal 'popular' ha plantejat que "la despesa de 300.000 euros en 'bolardos' i jardineres per a aquestes obres s'invertisca a comprar test i màscares" davant la crisi sanitària del coronavirus, "perquè és moment de salvar vides, ajudar a autònoms i pimes i invertir en actuacions productives".

"PRECIPITADA"

Catalá ha afegit que la reordenació de línies de l'EMT per la conversió en zona de vianants de la Plaça de l'Ajuntament "va nàixer sense el menor indici de consens i sense participació per part de la Delegació de Mobilitat, impulsora d'aquest canvi, que des que es va donar conéixer va suscitar les crítiques, el malestar i l'oposició de residents de Ciutat Vella i Pla del Remei, dels comerciants del centre històric, de la Federació d'Associació de Veïns i altres entitats que, abans de l'estat d'alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19, consideraven precipitada i poc meditada".

"El Partit Popular de València no està en contra de les conversions en zona de vianants però exigim que es facen amb tots els informes municipals preceptius, inclosos els de la Policia Local i Serveis d'Emergències, i amb el consens de veïns, comerciants i totes les persones i entitats afectades", ha asseverat María José Catalá.

Destacats