25n
25N
25N

Catalá reitera el seu suport a Ribó però insisteix a demanar que es revoque "la pujada d'impostos" pel Covid

Catalá reitera el seu suport a Ribó però insisteix a demanar que es revoque "la pujada d'impostos" pel Covid
18/03/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha reiterat aquest dimecres el seu suport a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, davant les mesures que està adoptant el consistori arran de la crisi del coronavirus i de l’estat d’alarma generat per aquesta circumstància però ha insistit a demanar altres iniciatives com la revocació de “la pujada d’impostos”.

Catalá ha assenyalat, en un comunicat, que l’equip de govern local comptarà en el ple que l’Ajuntament celebrarà la setmana vinent per a aprovar les mesures econòmiques i socials adoptades davant la crisi sanitària actual amb el suport dels huit regidors del PP en la corporació.

No obstant això, ha avançat que els ‘populars’ portaran també a la sessió plenària, que serà l’ordinària de març encara que se celebrarà adaptada a les circumstàncies actuals arran de la crisi del Covid-19, una proposta amb mesures per a fer costat a comerços, autònoms i empreses.

El PP ha considerat que aquestes iniciatives, “totes elles vinculades a evitar el tancament de l’activitat” d’aquests sectors i al fet que “no s’acomiade a treballadors”, han d’incloure’s en els acords que adopte el ple.

El grup municipal ‘popular’ ha explicat que la primera mesura que planteja a l’executiu local que presideix Joan Ribó i que conformen Compromís i PSPV és “revocar la pujada d’impostos i taxes municipals prevista per a 2020”. Referent a això, el PP ha assenyalat que “davant aquesta situació de crisi sanitària i econòmica això ha de ser el primer”.

María José Catalá ha demanat així al primer edil que “es revoque immediatament aquesta pujada”. “Creiem amb aquesta situació que no és moment d’aquestes pujades de taxes i impostos, així com de la tarifa de l’aigua”, ha exposat la portaveu del PP, que ha sol·licitat que es dupliquen, “com a mínim, les ajudes destinades a petites i mitjanes empreses i a comerços”.

“En el cas de les ajudes a comerços es destina una partida de 420.700 euros amb ajudes fins a 3.000 euros. Amb elles si es destinen 3.000 euros per comerç, només arribarem a 148 comerços quan a la ciutat hi ha prop de 35.000 comerços i si s’acullen tots, a penes es rebrà només 12 euros per comerç d’ajuda”, ha exposat la regidora. Per això, des del PP es demanarà “una major dotació pressupostària i vincular totes les ajudes al manteniment de l’ocupació”, com ha precisat Catalá.

Així mateix, ha comentat que “el govern municipal ha anunciat un paquet de mesures per a ajudar a les pimes” i que “es preveu una ajuda extraordinària de 3.400.000 euros per a les pimes que mantinguen fins a la seua activitat almenys fins a 12 mesos més des del començament de la crisi sanitària i almenys el 50 per cent de les seues plantilles”.

“Es preveu una injecció de liquiditat de fins a 7.000 euros segons el volum d’activitat de cada empresa. Els ‘populars’ proposem doblegar com a mínim la partida i incloure en elles els autònoms”, ha insistit María José Catalá.

“ELS GRANS OBLIDATS”

En aquesta línia, la portaveu del PP ha demanat a l’alcalde que no s’oblide dels autònoms i que els incloga també en el paquet de mesures que aprove el pròxim ple per a pimes.

“Són aquests autònoms els grans oblidats de l’administració de l’Estat i per això, l’Ajuntament ha de posar en marxa actuacions com a bonificacions en l’IBI o reduccions en els coeficients de la taxa de vehicles per als autònoms afectats per la crisi. Aquestes ajudes han d’arribar des de taxistes fins a transportistes autònoms”, ha subratllat.

D’altra banda, el grup municipal del PP insisteix en la necessitat de fer efectiu “l’ajornament del cobrament d’impostos fins al mes de juliol per a tots i no sols per als qui no tenen domiciliat el pagament”. Referent a això, aquesta formació ha apuntat que amb el pla previst pel govern local “els que tenen els pagaments d’impostos domiciliats, que són més del 60 per cent dels ciutadans, només se’ls retardarà un mes el pagament mentre a la resta podran fer-lo fins a finals de juliol”.

SUPERÀVIT PER A NOVES MESURES

El PP ha proposat també que des de l’Ajuntament de València es reclame al Govern central autorització perquè el consistori puga “destinar l’import de superàvit, obtingut després de la liquidació del pressupost municipal de 2019, no sols mesures socials sinó també a mitigar els efectes econòmics negatius provocats per la crisi” del coronavirus.

“L’Ajuntament –de València– va tancar l’any 2020 amb un superàvit de prop de 60 milions d’euros que podria destinar-se a les mesures de suport a l’economia de la ciutat” a partir de la citada crisi sanitària, ha agregat el grup municipal del PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 1 =