25n
25N
25N

Catalá adverteix que el pressupost de València 2021 “és pur teatre”

El pressupost que aprovaran el govern municipal i C,s manté la pujada d’impostos, retalla les polítiques de foment de l’ocupació, no inclou incentius fiscals a l’activitat econòmica i no àmplia el crèdit per a garantir la universalització de l’Educació Infantil.

Catalá adverteix que el pressupost de València 2021 “és pur teatre”
19/11/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha qualificat l’acord sobre el pressupost de l’Ajuntament com “pur teatre, perquè en ell es recullen tan sols paraules però cap fet concret”.

Un acord que ha advertit Catalá, “no està recollit en el document que s’aprovarà en el Ple i que inclou paranys, com que no es compleixen els acorde de la comissió de reconstrucció quant a les inversions per a la reactivació econòmica, que no aconseguiran el 2,5% del total dels pressupostos”.

A més, ha apuntat Catalá, “el document que s’ha votat del pressupost no inclou bonificacions que incentiven la protecció del medi ambient, ni tampoc inclou els acords de la comissió de reconstrucció per a dedicar el 2,5% del pressupost per a la reactivació econòmica”.

Ha considerat que “el pressupost és trampós” perquè el govern municipal inclou com a inversions a la reactivació d’econòmica el pagament de lloguers municipals i el pagament a la seguretat social i de triennis de funcionaris.

L’acord del pressupost, ha alertat Catalá, “manté la pujada d’impostos, que en 2020 ha tret de la butxaca dels valencians 30 milions d’euros, amb un augment de la taxa de clavegueram de 105%, de l’IBI a l’activitat econòmica del 13%, amb pujades de l’impost de tracció mecànica i amb l’aplicació del màxim coeficient per a l’IAE, tot això malgrat que a València hi ha més de 65.000 aturats, amb un creixement del 18% per damunt de la mitjana nacional que està en el 16%”.

El pressupost no augmenta les ajudes directes a autònoms, comerciants, pimes, hostalers i oci. També deixa sense bonificacions d’impostos de fins a un 50% de l’IBI per al sector econòmic que haja patit pèrdues per la crisi de la COVID 19.

Així mateix, tampoc recull ajudes per al Banc d’Aliments que reparteix cada setmana més de 6.000 carros de menjar a la setmana a famílies de la ciutat de València, i inclou una retallada de 100.000 euros en les ajudes municipals a Casa de Caridad de València. “Aquesta és la part més lamentable d’uns pressupostos municipals per a 2021 que aprovats hui pel Govern de Ribó i PSOE, perquè ni rescaten a les persones ni reactiven l’economia de la ciutat minvada per la crisi de COVID 19”.

Reducció de la partida d’ocupació

Un dels principals objectius que hauria de fixar-se el Govern per al pròxim 2021 és reduir l’alta taxa d’atur a la ciutat situat en un 18%. “No obstant això retallen en quasi 5 milions la partida d’ocupació per a 2021 quan havia de ser una de les partides que més pujara amb incentius per a la creació d’ocupació”, així ho va explicar Catalá.

“Això demostra l’escàs interés per frenar l’atur del govern de Ribó i PSOE per reduir l’atur, però si augmenten la partida per a la Fundació d’Ocupació, el quiosquet de col·locació per a militants del PSOE ja que els dos subdirectors són els número 9 i 10 de la llista del PSOE a l’Ajuntament de València”, ha destacat.

El document que s’ha votat del pressupost, ha reiterat Catalá, no inclou bonificacions que incentiven la protecció del medi ambient, ni tampoc inclou els acords de la comissió de reconstrucció per a dedicar el 2,5% del pressupost per a la reactivació econòmica, però sí que inclou un augment del 22% de les ajudes a dit”.

Sobre aquest tema ha revelat que “Ribó li dona la mateixa quantitat en subvencions a Escola Valenciana i al Micalet (50.000€) que destina a material de protecció de Policia Local (48.000€)”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =