25n
25N
25N

Catalá adverteix que els PGE no inclouen en 2021 inversions perquè València deixe de ser el semàfor roig d'Europa

Catalá adverteix que els PGE no inclouen en 2021 inversions perquè València deixe de ser el semàfor roig d'Europa
29/10/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha advertit hui a l’inici del Ple de l’Ajuntament que en la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2021 no hi ha consignació per al túnel passant, el canal d’accés a l’estació central i per al soterrament de les vies de Serreria”.

La falta d’inversions en aquestes infraestructures, ha assenyalat, “continua condemnant a València a ser el semàfor roig ferroviari de València”, i ha afegit que “deixa sense solució el corredor Mediterrani a la ciutat, amb un mur de via que li condiciona el desenvolupament econòmic i urbanístic, així com la sostenibilitat mediambiental de la ciutat en retardar projectes tan importants com el parc Central i la prolongació del jardí del Túria”.

La portaveu del PP ha recordat que en els pressupostos de 2018, que segueixen encara en vigor, hi havia consignades inversions pluriennals per al túnel passant. En concret, 1M€ per a 2018, 2,2 per a 2019, 94M€ per a 2020 i 210M€ per a 2021.

D’altra banda, ha valorat positivament que s’incloguen una ajuda de 38M€ per al transport metropolità i que l’Estat assumisca el deute de la Marina, però adverteix que el palau de les Arts i el museu de Belles arts i el Nacional continuen estant marginats respecte a grans contenidors culturals de Madrid i Barcelona.

Sobre el deute del consorci de la Marina, ha assenyalat que l’assumpció del deute “suposa una auto esmena del PSOE”, que va ser qui va marginar a la ciutat de València quan el govern del president Zapatero no va finançar directament les obres d’aquesta infraestructura per a l’America´s Cup, mentre que sí que ho va fer amb projectes similars a Sevilla, Saragossa i Barcelona per als grans esdeveniments que van albergar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − un =