25n
25N
25N

Catalá denuncia l'"abandó" que pateixen els veïns del Saler, "sense enllumenat i amb el bosc abandonat"

Catalá denuncia l'"abandó" que pateixen els veïns del Saler, "sense enllumenat i amb el bosc abandonat"
22/02/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat aquest dissabte l'”abandó” que pateixen els veïns del poble del Saler, “sense enllumenat i amb el bosc abandonat”

Catalá, al costat dels regidors Julia Climent i Carlos Mundina s’ha reunit amb la presidenta dels veïns de la platja del Saler, Ana Gradolí, i diferents membres de la seua directiva. Catalá ha pogut conéixer la situació de “total abandó que pateixen els residents en aquesta zona de la ciutat i que paguen imposats com qualsevol altre ciutadà de València”, ha afirmat el PP en un comunicat.

Entre les “manques” que, segons Catalá, pateix la zona, figura la “falta d’il·luminació” de moltes de les zones on “es troben els blocs d’apartaments, la falta d’asfaltat dels carrers i una zona boscosa abandonada que s’ha convertit ja en un autèntic polvorí en cas d’incendi”, ha assenyalat citant als veïns.

La portaveu ‘popular’ ha instat a l’alcalde, Joan Ribó, a “passar per la zona i conéixer-la de primera mà”, perquè “sembla que en cinc anys en l’Alcaldia, des de l’any 2015, no s’ha reunit amb els veïns en la zona”. Segons el PP, “cada dia són més els veïns que han triat la zona de la platja del Saler per a fixar la seua residència habitual”, i, malgrat això, “continuen tenint uns serveis amb enormes manques”.

SENSE ENLLUMENAT EN ZONES DE PLATJA

La formació ha denunciat, en concret, que “tant la zona de platja com els diferents blocs tenen els mateixos problemes”, que “són carrers sense enllumenat públic i sense els serveis que té qualsevol veí que viu en altres barris de la ciutat”. “Tampoc disposa d’enllumenat el passeig de la Casbah i la zona d’aparcament al costat de la urbanització així com asfaltat”, ha alertat.

Així, el PP traslladarà a l’Ajuntament “a petició dels veïns” el que disposen d’un parc infantil i aparells de gimnàstica per a majors, zones de descans en els trams de camins per als vianants, disposar d’un perímetre de seguretat al voltant dels habitatges en cas d’incendi amb plantes autòctones així com la neteja del bosc afectat pels temporals.

Els veïns, segons el PP, també reclamen augmentar les freqüències del transport públic de l’EMT i dotar de més parades en la zona de la Casbah i en Aparawaks. També critiquen l’abandó de la platja i reclamen instal·lació de camins de fusta per a arribar a la platja.

“ABANDÓ” DEL BOSC

“Una de les majors preocupacions dels residents en aquesta zona és l’abandó que pateix el bosc, ja que molts arbres han caigut o s’han assecat les seues branques sense que cap servei municipal haja actuat”, ha retret el grup municipal.

Catalá ha destacat que els veïns “relaten que s’ha convertit aquest bosc en un polvorí i que un incendi podria destruir-lo tot i els edificis es troben sense protecció”, ha advertit.

Per això, des del PP es reclamen mesures preventives com la neteja del bosc o la instal·lació de sistemes de prevenció del foc. “Tampoc hi ha mesures de protecció com en altres zones boscoses on s’han instal·lat grans canons d’aigua per a formar tallafocs que eviten la propagació del foc. No existeix cap mesura preventiva per a preservar aquest autèntic pulmó verd de la ciutat de València”, ha apuntat la portaveu del PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud