25n
25N
25N

Castella-la Manxa recorrerà el transvasament de 16,1 hm2 de setembre de 2019

Castella-la Manxa recorrerà el transvasament de 16,1 hm2 de setembre de 2019
29/01/2020 -

El Consell de Govern de Castella-la Manxa ha decidit interposar un nou recurs, aquesta vegada, al transvasament del Tajo al Segura de 16,1 hectòmetres cúbics aprovat el setembre de 2019.

Així ho ha informat la portaveu de l’Executiu regional, Blanca Fernández, qui ha recordat que el Govern castellanomanchego ha recorregut tots els transvasaments, a excepció dels dos per a proveïment humà.

Sobre la proposta que ha fet el Ministeri de Transició Ecològica d’augment de cabals ecològics del Tajo, Fernández cree que “és un primer pas” però “insuficient”.

Al seu judici, el Ministeri “té bona intenció i està fent passos en la direcció correcta”, però “no ens podem conformar perquè entenem que en capçalera com a mínim deu que haver-hi 800 hm³ i 10 metres cúbics per segon a Aranjuez per a donar garanties de sostenibilitat a un riu tan danyat com el Tajo”.

REUNIÓ DE LA MESA DE L’AIGUA

D’un altre costat, i davant la imminent celebració de la primera reunió de la Mesa de l’Aigua, Fernández ha dit que el president del PP, Paco Núñez, “té l’oportunitat de banyar-se” en la defensa dels interessos de Castella-la Manxa i li ha tirat en cara que el PP aprovara en contra d’una resolució que va ser aprovada pel PSOE i Cs rebutjant frontalment la Proposició No de Llei de Vox en el Congrés que pretén perpetuar el transvasament Tajo-Segura.

La portaveu del Govern espera que el dia 31 Núñez reprenga la seua conducta i aquesta vegada sí de debò es posicione de la mà dels agents socials i del Govern en defensa dels interessos hídrics de Castella-la Manxa perquè aquesta regió “no li aguanta ni una sola incoherència més al PP ni al senyor Núñez”, ha avisat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19