25n
25N
25N

Castellar comptarà amb un mercat agroalimentari a través de la tira de comptar

Castellar comptarà amb un mercat agroalimentari a través de la tira de comptar
18/02/2020 -

L’Ajuntament de València instal·larà un mercat d’agroalimentació en un descampat de Castellar-l’Oliveral de 2.000 m², així ho ha comunicat el regidor de Comerç, Carlos Galiana. “De descampat ple de cotxes a plaça multiusos. Així és com van imaginar els veïns de Castellar-l’Oliveral la futura plaça de la Figuereta a través d’un procés participatiu, i així és com el farem”, ha explicat Galiana, qui ha remarcat que “volem convertir l’espai en un lloc emblemàtic d’aquest poble del sud de València, per això hem adjudicat ja la redacció del projecte per a la urbanització del solar, que tindrà les característiques necessàries per a albergar la tira de comptar amb totes les comoditats i facilitats”.

El projecte per a la plaça de la Figuereta, acordat en els tallers de participació, contemplava segons ha explicat Galiana “un gran espai d’ombra” que s’habilitarà a través d’una coberta que serà un dels elements centrals de la futura plaça i que tindrà “un protagonisme singular”. “Això permetrà que la plaça es convertisca en un mercat de venda de productes agroalimentaris de proximitat a través de la tira de comptar”, ha assenyalat el regidor de Comerç.

Cal recordar que la tira de comptar permet fins a 1.300 agricultors i agricultores de l’horta valenciana vendre els seus productes sense intermediaris i als ciutadans comprar fruites i verdures directament a qui les ha conreat. “La tira de comptar cobra actualitat mentre els agricultors denuncien, amb tota la raó, els preus ínfims que reben pels seus productes per part de les grans distribuïdores. Amb la tira de comptar el preu és més just i s’ofereix la garantia de l’origen del producte, que és de l’horta de València”, ha valorat Galiana.

La plaça es concep com “un espai multiusos, de manera que, a més d’albergar el nou mercat d’agroalimentació, també disposarà d’espais que permetran acollir diferents actes i celebracions cíviques”, ha manifestat el regidor de Comerç. Sense oblidar el muntatge de la falla Castellar, que també podrà acollir aquest nou espai del poble de Castellar.

La compatibilització de tots aquests usos serà un dels elements que tindrà en compte la redacció del projecte que ja ha sigut adjudicada per part de la regidoria de Comerç amb un pressupost de 17.545 euros. “Es tracta d’una victòria veïnal del poble de Castellar, que veurà com d’ací a poc temps es culmina un dels seus anhels dissenyats a través d’un procés participatiu amb els veïns i veïnes”, ha explicat Galiana.

“El disseny de la plaça de quasi 2.000 metres quadrats també ha de servir per a millorar la mobilitat al seu voltant amb la pacificació del trànsit en l’encreuament amb el Centre Cívic, l’Institut del Ravatxol i la ‘cebera’; i la creació d’un itinerari de preferència per al vianant que unisca les places la de la Figuereta i de la Lluna”, ha conclòs Galiana. La futura plaça comptarà amb aigua, llum i condícies públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − disset =

Informacion coronavirus
escalante