25n
25N
25N

Aerte destaca que els casos en residències de majors baixen un 28% en dues setmanes en la Comunitat Valenciana

Archivo (Europa Press)

Aerte destaca que els casos en residències de majors baixen un 28% en dues setmanes en la Comunitat Valenciana
29/09/2020 -

L’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) ha destacat que els casos de coronavirus en residències de majors han baixat un 28 per cent en dues setmanes, segons ha apuntat el seu president, José María Toro, qui subratlla que les dades “vénen a reforçar la idea” que aquests centres “estan treballant molt intensament per a tractar de frenar l’entrada del virus i per a mitigar l’impacte que té quan això es produeix”.

Toro ha valorat en un comunicat les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre residències amb casos confirmats de Covid-19. D’acord amb aquestes xifres, es comptabilitzaven aquest dilluns 41 centres de persones majors en aquesta situació enfront dels 57 recollits en la informació del passat 15 de setembre, la qual cosa suposa una reducció de 16 centres en 14 dies, la qual cosa suposa un 28,07% menys.

A data d’aquest dimarts, els centres lliures de Covid-19 són quasi el 88% dels centres autoritzats en la Comunitat Valenciana, 286 dels 327 totals. A més, l’increment de casos detectats en les residències ha crescut un 21,48% des de l’1 de juliol, enfront del 160,89% del conjunt de la població de la Comunitat Valenciana en el mateix període, és a dir, huit vegades menys.

D’altra banda, la taxa de mortalitat en els centres residencials des de l’1 de juliol és del 7,43% (39 morts de 525 casos confirmats des d’aqueixa data) enfront de quasi el 20,14% de tota la pandèmia (598 morts de 2.969 casos confirmats des del 31 de gener).

“Aquesta dada dóna idea que el virus té menys virulència en aquesta fase, quasi un terç de la primera onada”, assenyala Toro, que reclama “major suport dels departaments de salut i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.

Així, recalca que en els centres sociosanitaris “s’està fent tot el possible per a atendre les persones en situació de dependència. El nombre de centres amb casos actius és baix, la dispersió del virus a l’interior sembla estar més controlada i la mortalitat s’ha reduït a un terç”, ha subratllat.

Toro ha instat a “continuar treballant amb el màxim nivell d’alerta i exigència” encara que “tot pot canviar d’un dia per a un altre, però la situació actual dista de ser dramàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − vint =