25n
Orgull
Orgull

Els casos de galteres, pallola, rubèola i varicel·la es redueixen a xifres residuals aquest curs per les mesures contra la COVID

Els casos de galteres, pallola, rubèola i varicel·la es redueixen a xifres residuals aquest curs per les mesures contra la COVID
05/07/2021 -

Els casos de galteres, pallola, rubèola o varicel·la han marcat registres residuals en el curs escolar que acaba de concloure en la Comunitat Valenciana, segons dades de Salut Pública referides a menors de 16 anys. Això es deu, segons persones expertes, al fet que les mesures imposades a causa de la pandèmia de Covid-19 han tallat també les cadenes de transmissió d’aquestes altres malalties de declaració obligatòria.

Així, l’ús de la màscara, el gel hidroalcohòlic, les limitacions en els contactes i la ventilació a les aules han cristal·litzat en una “important reducció” en el nombre de casos de galteres, pallola, rubèola o varicel·la en els centres escolars valencians. Aquestes patologies, que ja estaven en franca reculada en la Comunitat Valenciana gràcies a les campanyes de vacunació, a penes han alterat el dia a dia del curs escolar que va acabar fa dues setmanes, destaca la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

En concret, els registres de Salut Pública revelen que aquest curs hi ha hagut 8 casos de galteres, enfront dels 26 de 2018-2019, l’últim curs sense pandèmia per coronavirus. De pallola i rubèola no s’ha registrat cap cas durant aquest curs. En canvi, en 2018-2019, va haver-hi 7 menors que van contraure pallola i no va haver-hi rubèola.

Finalment, les mesures d’higiene i distanciament social que l’alumnat ha seguit per a combatre a les aules la Covid-19 s’han traduït també en un enfonsament de -88% en els casos de varicel·la.

Durant el curs 2018-19 es van comptabilitzar 5.503 casos; el curs que va acabar fa dues setmanes es va tancar amb 671 diagnòstics de varicel·la. La majoria d’aquests casos (469) van ser en la franja d’edat de 6 a 12 anys; seguida de 100 diagnòstics en menors de 3 a 5 anys; i 76 més en xiquets/as que no havien complit els dos anys, A més, va haver-hi 26 joves de 13 a 16 anys amb varicel·la.

POLLS “A ratlla”

Esment a part mereixen els pediculus humanus capitis, que es monitoren en cas de grans infestacions, que no hi ha hagut aquest curs.

Aquest any escolar, en uns centres, els polls han compartit protagonisme amb el kit Covid en les circulars escolars, mentre que en uns altres directament han desaparegut dels comunicats escolars perquè el metre i mig de distància entre l’alumnat i els grups bambolla els han mantinguts “a ratlla”, conclouen des del departament que dirigeix Ana Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 12 =