25n
25N
25N

La Comunitat suma 219 positius, 38 morts i 179 altes hospitalàries

La Comunitat Valenciana suma un total de contagiats per covid 8.841, 838 morts i 2.624 altes

La Comunitat suma 219 positius, 38 morts i 179 altes hospitalàries
13/04/2020 -

La Comunitat Valenciana ha registrat 219 nous casos de coronavirus (44 menys que ahir), 38 defuncions (18 més) i 179 altes (les mateixes que el dia anterior) en les últimes 24 hores i són ja 2.803 els pacients han abandonat els hospitals valencians des de l’inici de la pandèmia.

El número total de contagiats s’eleva a 9.060 (1.487 d’ells sanitaris), el de morts a 876 i el d’altes a 2.803, segons ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença per a informar de l’evolució de la pandèmia.

Dels nous positius, 113 corresponen a la província de València, 79 a Alacant i 27 a Castelló. I de les 179 altes, 99 a València, 56 a Alacant i 24 a Castelló.

En l’actualitat hi ha 1.428 persones ingressades en la Comunitat, 19 menys que aquest diumenge: 786 a València, 420 a Alacant i 222 a Castelló. D’aquests pacients, un total de 316 segueixen en les unitats de vigilància intensiva (UCI), quatre menys que en el balanç anterior: 158 a València, 120 a Alacant i 28 a Castelló.

Entre les 38 noves defuncions, 17 es trobaven en residències. Respecte a la distribució provincial dels decessos, 21 han tingut lloc a València, 11 a Alacant i 6 a Castelló.

Així mateix, un total d’11 professionals sanitaris han donat positiu en el balanç d’aquest dilluns: 7 a València, 2 a Alacant i 2 a Castelló. Les 21 noves altes de sanitaris eleven el total a 406.

En les residències s’han registrat 43 positius, cinc d’ells de treballadors. De moment, 23 d’aquests centres segueixen sota la vigilància de Sanitat: 13 a València, 6 a Alacant i 4 a Castelló. Hi ha casos confirmats en 101 residències de la Comunitat.

Preguntada precisament sobre aquesta qüestió, la consellera ha explicat que proporcionen cada dia al Govern central tota la informació relativa a les residències, tant el nombre d’intervencions com el de morts. Ha precisat que tots els residents que moren en aqueixos centres o a l’hospital de residències que tenen un positiu es comptabilitzen com a positius per Covid-19 encara que no se’ls haja realitzat la prova.

En el cas que una persona muira en el seu domicili, ha prosseguit, i el metge certifique com a causa possible Covid s’inscriu així en el Registre Civil però aqueixes dades no arriben a Sanitat fins que conclou el tràmit, per la qual cosa no poden donar aqueixa dada perquè no el tenen.

HOSPITALS DE CAMPANYA

Respecte als tres hospitals de campanya i la seua recepció per part de la Conselleria de Sanitat, Barceló ha explicat que queden algunes qüestions per resoldre sobre les telecomunicacions i quan estiguen concloses al llarg d’aquesta setmana se’ls farà lliurament d’aquestes “infraestructures molt necessàries” i que estan dins de la planificació per a poder atendre pacients Covid també quan es pose en marxa el desescalament, en el moment que es puga produir alguna major pressió per augment de casos.

A més, ha posat en valor la qualitat d’aqueixes instal·lacions, “molt bones, que estan aïllades, climatitzades i amb tot el necessari per a actuar com un segon hospital

OPERACIONS PROGRAMADES

D’altra banda, la consellera ha sigut preguntada sobre quan es podria recuperar l’activitat quirúrgica programada, que es va paralitzar per a atendre l’emergència del coronavirus. Sobre aquest tema, ha assenyalat que estan preparant plans per a anar reprenent “a poc a poc, en la mesura que siga possible, aqueixa activitat”, però ha advertit: “Aquesta pandèmia no ha acabat”.

Ha insistit que les urgències s’atenen, com també tots els pacients oncològics, que són urgències també, i s’estan practicant totes les intervencions necessàries a aquests pacients.

TESTS RÀPIDS I COMPRA DE MATERIAL

Sobre l’ús dels 87.000 tests ràpids que el Govern va enviar a la Comunitat, ha indicat que s’estan fent “a bon ritme” i ha indicat que no sap encara quants d’aqueix milió anunciat per Moncloa arribaran a la regió ni quan el faran.

També ha sigut preguntada per la informació sobre la compra de material, que ha sigut traslladada a la justícia, i ha indicat que es va comprar material “moltíssim abans” del 17 de març, i s’adquiria per cada departament de salut fins al moment en què es va centralitzar aqueixa compra. Així, ha precisat que es van fer compres ja al gener i febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =