25n
25N
25N

L'Horta, una de les comarques amb més positius en coronavirus de la Comunitat Valenciana

La Covid-19 concentra el nombre més gran de casos de la Comunitat a la ciutat de València i s’estén per l’Horta

L'Horta, una de les comarques amb més positius en coronavirus de la Comunitat Valenciana
04/09/2020 -

Els positius en Coronavirus de la ciutat de València han augmentat considerablement a mesura que ha avançat el mes d’agost. Si en la primera setmana d’agost la mitjana es registrava quant als 400 positius, en l’última setmana ha pujat a una mitjana de 750 positius. La ciutat de València va ser la primera a adoptar mesures més restrictives per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per ser la zona de la Comunitat Valenciana que més incidència registra. No obstant això, tota l’àrea metropolitana ha patit un augment de casos, per això, estan reapareixent brots de positius per tota l’Horta.

Una de les poblacions de l’Horta que ha patit un augment vertiginós de casos ha sigut la localitat de Torrent. La ciutat torrentina ha suplicat els casos de la primera ona després de sumar 169 positius en l’última setmana. Aquest fet ha provocat que la taxa de contagi de la Covid-19 es disparara fins als 255 per cada 100.000 habitants, això és un percentatge bastant per damunt de la ciutat de València que es manté en 127,68 segons les últimes dades registrades.

Agost ha duplicat en un mes el nombre de positius que s’havien registrat de març a juliol a Torrent. Segons les dades oferides per la Generalitat, ja són 647 els positius registrats a la ciutat, 105 més que fa una setmana si se sumen quasi el 40% de casos reassignats, i més del doble de les primeres dades que es van comunicar el 28 de maig sobre els registres de la primera ona.

Aquesta situació ha provocat la intervenció d’una de les residències de majors en la localitat torrentina. El coronavirus s’ha encebat en la cèntrica residència Lope de Rueda registrant més de 40 positius entre les seues files. La patronal de les residències va confirmar ahir que la setmana passada la Conselleria de Sanitat va intervindre aqueixes instal·lacions de Torrent. Bona part dels residents i dels empleats estan infectats per coronavirus, encara que en els últims dies els casos s’han estabilitzat.

Altres localitats de l’Horta que registren un gran augment de casos són Alfafar amb 63 nous casos en els últims 14 dies, la qual cosa fa un total de 205 casos actius; Paterna amb 55 positius recents i 229 actius i Manises amb 25 nous però 225 casos actius. D’altra banda, Burjassot acumula un total de 359 casos actius dels quals 58 s’han detectat per proves PCR en els últims 14 dies.

L’augment de casos per Coronavirus a la ciutat de València i els seus voltants evidencien que la situació, encara que està controlada, necessita la col·laboració ciutadana per a frenar l’expansió. A les mans dels ciutadans de l’Horta està la responsabilitat que en els pròxims dies no es prenguen mesures més dràstiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 12 =