25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana registra 367 nous casos, 313 altes i 29 defuncions més

Pugen les residències lliures de Covid-19 en la Comunitat Valenciana i baixen també els ingressats en hospitals

La Comunitat Valenciana registra 367 nous casos, 313 altes i 29 defuncions més
10/04/2020 -

La Comunitat Valenciana ha registrat 58 nous positius per coronavirus, 313 altes i 29 morts més des de l’última actualització del dimecres. En total, els positius a la regió s’eleven a 8.331 (1.443 són sanitaris) i han mort 796 persones.

Així ho ha indicat aquest divendres la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Dels 367 nous contagis registrats en les últimes hores, 76 s’han detectat a la província de Castelló, 112 a Alacant i 179 a València.

Barceló ha volgut aclarir que aquest increment de casos no es deu a un augment de contagis socials, sinó al fet que s’han pogut practicar més proves a persones que presentaven símptomes i s’estan intensificant els controls.

Actualment el nombre de casos registrats en la Comunitat Valenciana s’eleva a 8.331. D’ells, 997 es corresponen a Castelló, 2.962 a Alacant i 4.367 a València, més cinc casos no assignats. D’aqueix total de positius hi ha 1.511 persones ingressades, això és 105 persones menys que el dia anterior: 212 a Castelló (41 en l’UCI), 451 a Alacant (130 en l’UCI) i 848 a València (175 en l’UCI).

També s’han produït en data de hui 2.085 altes (313 més que la jornada anterior): 1.163 a la província de València, 705 en la d’Alacant i 217 en la de Castelló. Un total de 25.214 proves han donat negatives.

Quant a professionals sanitaris que han donat positiu en Covid-19, el número ascendeix a 1.443 i han rebut l’alta 321, això és 79 persones més que en la jornada anterior.

Respecte a les 767 defuncions, la consellera Barceló ha detallat que 318 s’han produït a la província d’Alacant, 379 en la de València i 99 a la província de Castelló. Aquestes són unes dades que li “dolen”, ha confessat Barceló, i espera poder anar rebaixant la xifra.

Quant a la situació de les residències, hi ha casos positius en 92 –14 a la província de Castelló, 23 en la d’Alacant i 55 en la de València–: hi ha contagiats 1.052 residents i 251 treballadors. Fins al moment han mort 247 residents.

Barceló ha destacat que, en l’acumulat, ja hi ha 1 residència menys afectades pel coronavirus i això es deu al fet que hi ha instal·lacions amb un treballador positiu i cap resident afectat, que es va posar en quarantena i no s’ha produït cap brot. I a l’empleat ja se li va donar l’alta. Actualment hi ha 13 residències baix vigilància activa de personal sanitari, quatre a la província de Castelló, cinc en la d’Alacant i altres cinc a València.

ESTADÍSTIQUES

Per ora part, ha insistit que cal ser “molt rigorosos” amb les dades i que la Conselleria facilita les defuncions per Covid-19 en els casos confirmats per un PCR, hagen mort a l’hospital o en la residència. En aquesta estadística també s’inclou als usuaris de residències de majors que han mort amb símptomes encara que no se’ls haja realitzat la prova.

Posteriorment, caldrà esperar que els Registres Civils de tota la Comunitat Valenciana traslladen les dades a Salut Pública, un procés que pot tardar uns tres mesos, i seran els tècnics els que estudiaran si els casos sospitosos s’inclouen en l’estadística oficial.

Així, ha insistit en què, com ja va explicar el president Puig, el Consell està sent “molt transparents” a donar les dades i en la mesura en què siga possible per qüestions tècniques es podrien oferir desglossats per municipis i en aqueix cas s’estudiaran si es donen per cada 10.000 o per cada 100.000 habitants . No obstant això, ara s’està treballant per a donar les dades en primer lloc desglossats per departaments amb totes les estadístiques.

Respecte a les Arques de Noé, ha comentat que ja s’ha traslladat al Ministeri de Sanitat les infraestructures disponibles en la Comunitat per a acollir els casos lleus i asimptomàtics quan es procedisca al desescalament, que encara no han sigut utilitzades, que són principalment hotels i els hospitals de campanya.

PRÒRROGA DE L’ESTAT D’ALARMA

D’altra banda, preguntada per si creu que podrem veure les terrasses de la Comunitat plenes a mitjan maig després de la possibilitat d’una nova pròrroga apuntada ahir pel president de Govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat que també “somia”.

“Jo somiar somni, però la meua responsabilitat en aquests moments no és somiar aqueix escenari, sinó cada dia, cada hora, cada minut saber com anem i controlar la situació perquè no hi ha hagut cap país que haja eixit amb èxit del confinament”, ha recalcat Barceló, que ha recordat que el Japó va alçar les mesures i després va haver de tornar a implantar-les.

Per això, ha insistit que prefereix “menjar-se el dia mosset a mosset, perquè estic segura que eixirem d’aquesta situació encara que no sapiem quan, i ho farem amb prudència, sensatesa, rigor i sobretot amb moltíssima cautela”.

Finalment, ha insistit, davant els possibles desplaçaments a segones residències per Setmana Santa, a felicitar la població en general per respectar el confinament i agrair a totes les Forces i Cossos de Seguretat pel treball que estan realitzant per a evitar moviments i sancionar-los si es produeixen. “És un treball encomiable”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 18 =