25n
25N
25N

Cas Gürtel: El Suprem confirma 9 anys de presó per a l'expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez

La Físcalía per la seua banda ha reduït a 4 anys la petició de presó a Ricardo Costa

Cas Gürtel: El Suprem confirma 9 anys de presó per a l'expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez
08/05/2018 -

El Tribunal Suprem confirma la condemna de 9 anys de presó per a l’exconsellera i expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez. D’aquesta forma, ratifica les condemnes també per a Correa amb 13 anys, el Bigotes amb 12 anys i Betoret amb 7 anys.

Amb aquesta confirmació, ja tenim la primera sentència ferma del cas Gürtel en la branca valenciana. L’exconsellera de turisme Milagrosa Martínez va ser condemnada precisament per martingales de contractes en Fitur entre els anys 2005 i 2009. La responsable de l’Àrea jurídica del PSPV, Ana Barceló, ha expressat la seua satisfacció per la primera sentència en ferma contra la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. “Estem satisfets, però cal no oblidar que aquesta és només la primera sentència dels molts casos per jutjar que van marcar els governs del PP en la nostra Comunitat”, ha incidit.

De fet, la secretària de Ciutadania dels socialistes valencians ha recordat que el PSPV ha fet “grans esforços tan humans com a econòmics per perseguir la corrupció en els tribunals i no solament en els platos de televisió” i que encara hi ha “molts casos de corrupció dels 20 anys del PP en el Govern de la Comunitat que encara es troben en els jutjats com Valmor, Taula, Brugal, Ciegsa i fins i tot altres causes de la Gürtel com la visita del Papa“.

Barceló ha criticat que “el PP es va oblidar durant els seus anys de Govern que l’interés general estava per sobre dels interessos partidistes“. “Tot el que tocava el PP es convertia en saqueig i corrupció” ha indicat la diputada qui ha afegit que “açò no es queda en Milagrosa Martínez”.

La responsable de l’Àrea jurídica del PSPV ha rememorat que Martínez serà la segona consellera del Consell de Camps a entrar a la presó després de Rafael Blasco pel cas de Cooperació, al que s’afigen les imputacions de dos dels seus expresidents de la Comunitat, dels tres presidents provincials d’Alacant, València i Castelló, d’11 consellers o persones de la seua estructura com el secretari general, la tresorera o el sotssecretari d’Organització.

Així, Barceló ha considerat que “la resposta contra la corrupció no solament deu venir de la mà dels Tribunals, també ha d’anar acompanyada del retret social”. “L’ètica ha d’ocupar el centre de la vida pública”, ha sentenciat la parlamentària autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus