25n
25N
25N

Elena, després de donar a llum fa tres dies: “L'experiència ha sigut fantàstica, però ni familiars ni amics han pogut visitar-nos”

Elena conta l’experiència del seu primer part en una situació excepcional a causa de la Covid-19

Elena, després de donar a llum fa tres dies: “L'experiència ha sigut fantàstica, però ni familiars ni amics han pogut visitar-nos”

Els hospitals i el personal sanitari s’han convertit en els principals protagonistes en aquest temps d’excepcionalitat provocat per la crisi de la covid-19. La seua labor està sent clau en el tractament de contagiats i en la recuperació dels pacients. Però el coronavirus no és la seua única ocupació aquests dies; la naturalesa segueix el seu curs i hi ha dones embarassades que necessiten atenció mèdica. Elena, de 33 anys, va donar a llum per primera vegada fa tres dies i ens conta la seua experiència en una situació tan excepcional com aquesta.

El reguitzell d’adjectius que utilitza Elena per a descriure el part són el reflex de l’emoció i l’alegria que sent en el seu interior: “Estic superfeliç, l’experiència ha estat fantàstica, més ben impossible, ens han cuidat moltíssim i el tracte humà ha estat excel·lent”. Acollida a l’hospital Casa de la Salut, Elena explica que dins del centre “no semblava que estiguérem vivint la pandèmia que estem vivint”.

Durant les setmanes prèvies, Elena havia estat treballant en la seua farmàcia i era conscient de les mesures de precaució que havia de prendre per a reduir riscos. “Sabia a què m’exposava i estava al dia de tots els canvis respecte a les mesures de seguretat”. Sens dubte, el que més ràbia li ha donat de donar a llum en una situació de crisi sanitària ha estat la impossibilitat de rebre visites per part dels seus familiars i amics, ja que en un moment tan especial li haguera agradat estar acompanyada d’ells. El seu marit era l’únic al qual se li permetia accedir amb ella a l’hospital.

Una vegada ja a l’hospital, Elena destaca l’alta precaució per a evitar possibles contagis i les estrictes mesures de tot el personal sanitari: les ja esmentades restriccions en les visites, per exemple, o la necessitat d’una acreditació per a accedir a la cafeteria. “És el que hem de fer per a ajudar a véncer aquesta pandèmia”, explica Elena comprensiva, que sap el que és treballar de cara al públic en aquesta crisi sanitària. La desinfecció a l’hospital es realitzava amb assiduïtat i els facilitaven guants, màscares i gels hidroalcohòlics en cas de ser necessari.

Arribat el moment de donar a llum, durant la dilatació el seu marit sí que va estar present, però després va haver de sortir del paritori, encara que va estar informat en tot moment. Dins de la sala, el doctor Millet i el comare Edu es van encarregar que el part es realitzara sense complicacions. “Em van tractar de meravella i van estar damunt en tot moment”.

Polèmica amb les embarassades i el seu acompanyant

Dilluns passat, Sanitat va anunciar la decisió de prohibir que les dones embarassades estigueren acompanyades durant el part per a prevenir possibles contagis de coronavirus, una mesura que va ser durament criticada. El protocol de seguretat obligava les parelles de les embarassades a seguir el part per videoconferència, una mesura que, segons les al·legacions presentades pel Col·lectiu de Matrones i el Consell d’Infermeria, no tenia sentit, ja que la parella estava present abans i després. Per això, des de Sanitat s’ha rectificat el protocol i, finalment, les parelles sí que podran estar presents durant tot el procés de gestació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − dos =