25n
25N
25N

El Casinet, un edifici emblemàtic del Cabanyal

Aumsa ha adjudicat la rehabilitació integral del Casinet

El Casinet, un edifici emblemàtic del Cabanyal
29/03/2017 -

Fa tan sols un parell de dies, l’empresa municipal Aumsa adjudicava la rehabilitació integral del Casinet, un emblemàtic edifici del Cabanyal que, actualment, és la seu de la Societat Musical Unión de Pescadores.

Des de la regidoria de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València han informat de l’import d’aquesta rehabilitació. En total, 699.000 euros que suposen el desbloqueig d’unes obres que es van acordar l’any 2009, però que van ser paralitzades quan es va vetar la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez. Així, i una vegada adjudicades, el període d’execució de les obres serà de 15 mesos aproximadament.

La construcció del Casinet, que està situat a escassos metres de la platja del Cabanyal, va ser una obra de Juan Bautista Gonsálvez Navarro, que es va finalitzar l’any 1909. Des de llavors, aquest edifici que, originàriament, es va alçar per a albergar la societat ‘El Progreso Pescador’, forma part de la cultura, la història i la tradició del poble mariner que un dia va ser el Cabanyal. Tant és així que el mateix Blasco Ibáñez va celebrar mítings polítics en aquest històric lloc.

Va ser en 1924, quan la cooperativa es va fusionar amb la Unió de Pescadors per a poder fer front a la difícil situació econòmica en la qual es trobaven. Molts han sigut els anys que han passat des de llavors. I si hi ha alguna cosa que encara s’ha mantingut és la Societat Musical Unión de Pescadores que, hui dia, continua formant a futurs músics, però també continua alegrant els carrers, i contagiant als veïns l’amor per la música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 1 =