25n
Orgull
Orgull

Puig: 'Casado ha recuperat el pitjor passat vinculant-se a la pitjor ultradreta d'Europa'

E.P.

Puig: 'Casado ha recuperat el pitjor passat vinculant-se a la pitjor ultradreta d'Europa'
11/08/2018 -

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha contraposat al PSPV i al PSOE enfront del PP de Pablo Casado, del qual ha assegurat que “no s’ha renovat” sinó que “ha recuperat el pitjor passat vinculant-se a la pitjor ultradreta d’Europa”. Aquestes declaracions han tingut lloc en el ‘Sopar d’Estiu’ que han celebrat els socialistes valencians a Dénia aquest divendres.

Puig ha afegit que “no és només un problema del vicepresident de la Diputació d’Alacant que defensa que es deixe a la gent a la meitat del mar”, sinó que “el problema és que el nou líder del PP, el del màster, està validant una mirada de confrontació amb els problemes d’Espanya“.

D’altra banda, el líder socialista ha defensat que “si hi ha un partit que pot garantir el progrés i el factor d’estabilitat tan important per a l’economia i la convivència eixe és el partit socialista”.

Som un partit que suma, amb idees obertes que no exclouen a ningú i que garanteix el progrés i l’estabilitat, ho hem vist a la Comunitat durant aquests tres anys i ho estem tornant a veure en el Govern d’Espanya ara”, ha assenyalat Ximo Puig.

Puig ha assenyalat que quan el PP està en el govern “demana diàleg”, però quan està en l’oposició “engega l’agenda de la confrontació que és la immigració, els problemes territorials i remoure el terrorisme”.

“NO DONAR COMBUSTIBLE A la XENOFÒBIA”

És per això que ha incidit en “no donar combustible a la xenofòbia” i “no permetre que s’instal·le el combat ideològic” perquè, en la seua opinió, “la immigració no és un problema perquè nosaltres també vam ser migrants: fugir de la guerra, de la por i de la fam no pot ser un delicte”.

Puig ha expressat sentir-se “orgullós” de ser president de la Comunitat Valenciana, “una terra acollidora i solidària que ha obert les portes a les persones que estaven en el mar, gràcies també a l’ajuda del nou Govern d’Espanya”, ha afirmat. Així, ha assegurat que “la imatge de la Comunitat ha canviat, ha passat de la Comunitat de la corrupció a la de la solidaritat”.

“Crec que el paradigma de la Comunitat ha canviat, i ara estem en una Comunitat més optimista, amb més possibilitats, amb una millor reputació i en un moment valencià que hem d’aprofitar”, ha assenyalat el secretari general del PSPV-PSOE.

BALANÇ DELS TRES ANYS DE LEGISLATURA

En aquest sentit, el també president de la Generalitat ha fet balanç dels tres anys de legislatura destacant que s’ha aconseguit millorar la situació de la Comunitat, ja que “tots els indicadors econòmics i socials han millorat” i que “estem davant un escenari d’estabilitat, d’honradesa, de diàleg social que ha propiciat que l’ocupació, que és l’objectiu fonamental, estiga en aquests moments avançant”. El líder dels socialistes valencians ha expressat que “és un èxit col·lectiu” que hi haja 200.000 persones més treballant des que l’actual Consell va prendre possessió.

“Volem transformar la realitat d’aquest país, des de la reparació de drets perduts, des de la reconstrucció social i econòmica i cercant el renaixement d’aquesta Comunitat i açò es fa en diverses legislatures”, ha expressat.

Per això, ha indicat, “és necessari que el PSPV estiga ben fort i tinga la capacitat de reconnectar amb capes de la societat que es van perdre”, ja que, els socialistes valencians “són una part fonamental qui ha propiciat aquest canvi” i estan “per a defensar l’interés dels valencians i les valencianes”.

Puig ha donat les gràcies per “l’alé i el suport” que li han brindat el partit i els companys “en aquests tres anys complicats” i els ha animat a seguir fent força perquè “estem en un moment crucial en el qual tenim una gran responsabilitat”. “Els següents mesos seran complicats, però alhora il·lusionants i esperem que resultats molt positius”, ha sentenciat.

El president de la Generalitat ha acabat la seua intervenció assenyalant que ara tenen “una oportunitat històrica de demostrar a la ciutadania amb el Govern d’Espanya, el de la Generalitat i el de molts ajuntaments que els socialistes estem per a les persones”.

Puig també ha destacat la importància de la moció de censura que “ha obert les finestres i oxigenat la política creant un clima de diàleg amb el Govern d’Espanya” i ha valorat “el gran treball realitzat per regidors, alcaldes i alcaldesses des dels ajuntaments”. “Vosaltres sou la primera frontera del canvi”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dotze =