25n
25N
25N

Casado repta a Montero a intervenir la Comunitat Valenciana com a Andalusia

Eduardo Parra / EP

Casado repta a Montero a intervenir la Comunitat Valenciana com a Andalusia
16/12/2019 -

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que la seua formació demanarà la compareixença en el Congrés de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, perquè explique la ‘intervenció’ de la Junta d’Andalusia i ha subratllat que si tinguera “un mínim de coherència” l’Executiu hauria de prendre la mateixa mesura amb la Comunitat Valenciana i altres comunitats governades pel PSOE.

En concret, el Ministeri d’Hisenda, que ha comunicat a la Junta d’Andalusia que no podrà eixir als mercats a captar finançament en 2020 per haver incomplit l’objectiu d’estabilitat, deute públic i regla de despesa de l’exercici 2018, sota govern socialista, i reclama a l’Executiu de PP i Ciutadans (Cs) que presideix Juanma Moreno que presente un pla d’ajust que incloga mesures que garantisquen el compliment dels objectius d’estabilitat i de deute públic.

Per a Casado, amb aquesta decisió, el Govern incorre en “una altra gran contradicció” perquè “la consellera Montero” –carregue que va exercir la política andalusa entre setembre de 2013 i juny de 2018– “es veu enmendanda per la ministra Montero”. “Això sembla una broma de Gila, però no ho és”, ha abundat en una roda de premsa en el Congrés.

El líder del PP ha assenyalat que és “molt preocupant” el “greuge comparatiu” amb altres comunitats. “Arribarem fins a les últimes conseqüències per a evitar-ho”, ha anunciat, especificant després la seua intenció de sol·licitar la compareixença de Montero.

“DESASTROSA GESTIÓ”

“Sol·licitarem la compareixença de Montero perquè done compte de per què aquesta prenent aquesta mesura com a ministra i què és ho opina de la seua gestió com a consellera i, ja si ens explica el seu paper en els ERE seria perfecte”, ha apuntat, acusant la titular d’Hisenda d”intervenir’ la Junta per a “intentar tapar” la “desastrosa, corrupta i ‘clientelar’ gestió” dels governs socialistes andalusos.

Al seu judici, el bipartit andalús de PP i Ciutadans no té “per què pagar” els “incompliments” de l’Executiu de Susana Díaz i Montero, màximament quan “està prenent iniciatives per a pal·liar-los i ja està creant ocupació i atraient inversió internacional”.

A més, ha recalcat que si el Govern tinguera “un mínim de coherència” hauria de fer el mateix amb la Comunitat Valenciana i totes les governades pel PSOE. “Però ja hem vist que no la té perquè amb els lliuraments a compte va haver d’esperar a la campanya electoral i continua devent tots els lliuraments ja recaptades per IVA, sobretot en les quals governa el PP”, ha denunciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + quatre =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar