25n
Orgull
Orgull

'Casado s'ha sumat a l'ona racista europea que criminalitza la immigració per a aconseguir vots'

Podem es pregunta si Bonig comparteix també el discurs contra la immigració de Casado

'Casado s'ha sumat a l'ona racista europea que criminalitza la immigració per a aconseguir vots'
30/07/2018 -

La diputada de Podem en el Congrés, Rita Bosaho, s’ha preguntat hui si la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, comparteix el discurs contra la immigració que enarbora el nou president del PP, Pablo Casado, «que s’ha sumat a l’ona xenòfoba i racista europea que necessita criminalitzar la immigració per a aconseguir vots, recuperant el pitjor estil aznarista».

La diputada ha recordat que Bonig ha sigut neutral en el procés congressual, però ha assenyalat en diverses ocasions que la proposta de Casado suposava una volta a les essències del PP, per la qual cosa li ha interpel·lat si aquesta posició és una d’eixes «essències».

«Este discurs –ha assenyalat Bosaho– no solament és inhumà, sinó que també és completament fals. Ni hi ha milions d’africans intentant arribar a Europa, ni l’Estat de benestar està en perill per la immigració, ni se soluciona res negant “papers” als qui volen arribar. La Comunitat Valenciana ha sigut un orgull a Europa per l’acolliment de les persones arribades del vaixell Aquarius, aquest gir del PP ens recorda als discursos de l’odi que es veuen a Europa i que ací hem aconseguit esquivar»

La parlamentària ha afegit que el que realment ha danyat a l’Estat de Benestar han sigut els anys de saqueig sistemàtic en els quals el PP ha robat a mans plenes els diners de totes i tots i «a la Comunitat Valenciana això ho sabem bé». La diputada ha afegit que és urgent que la UE debata de forma seriosa, sensata, garantista i solidària un Sistema comú d’Asil i una política migratòria que antepose els DDHH en la qual s’establisquen vies legals i segures que eviten milions de morts.

Bosaho ha apuntat que «en els últims anys hem tingut un problema principalment d’emigració. Són centenars de milers de joves els que han hagut d’abandonar el país a conseqüència de les polítiques del PP. I ha agregat que «tota evidència empírica afirma que la immigració crea creixement econòmic.»

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =