25n
25N
25N

Casa Violeta de Manises ja ha obert les seues portes

Casa Violeta de Manises ja ha obert les seues portes
21/12/2018 -

El passat 20 de desembre va tindre lloc la inauguració de Casa Violeta de Manises, un espai destinat a la transformació de les relacions de desigualtat de gènere existents entre la ciutadania i des del qual es promou la participació i presència de les dones en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; el delegat de govern, senyor Juan Carlos Fulgencio; la diputada d’Igualtat, Isabel García; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante i altres membres de la corporació municipal. Durant la jornada es va descobrir la placa inaugurativa, posteriorment es van realitzar diversos parlaments i finalment es va donar pas a la visita de les noves instal·lacions. L’acte va estar amenitzat per la violoncel·lista Olga Blázquez que va interpretar obres de Bach i Rachmaninofff, entre altres.

Casa Violeta és un lloc de trobada per a totes les dones i, segons la regidora d’Igualtat, Pilar Bastante, “un espai pioner en el municipi que contribueix al creixement personal i l’apoderament de les dones maniseres, i per tant, a la millora de les relacions entre iguals”.

A l’edifici està situat el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament, que gestiona diferents serveis i activitats que allà es realitzen. Amb la finalitat de formar i sensibilitzar a la ciutadania en matèria d’igualtat de gènere, la regidoria d’Igualtat assessora a les dones en diferents aspectes de la seua vida i fomenta l’associacionisme d’aquestes. D’aquest projecte també ha sorgit la necessitat de crear, per primera vegada a Manises, un observatori per prendre-li el pols en matèria d’igualtat al municipi i així, poder detectar i corregir les desigualtats existents entre homes i dones.

Casa Violeta compta, a més, amb un servei especialitzat d’assessorament a dones víctimes de violència de gènere, on seran ateses en la més estricta intimitat i discreció i amb el màxim possible de recursos disponibles tant per a elles com per als seus fills i filles. L’atenció és integral i es du a terme per un equip de professionals compost pels i per les integrants de la Comissió de Violència de Gènere Municipal.

Cal destacar que Casa Violeta és el punt de trobada de la ciutadania per gaudir dels actes commemoratius del 25 de novembre (Dia Internacional contra la Violència de Gènere) i del 8 de març (Dia Internacional de les Dones). A més, l’edifici compta amb una sala d’exposicions destinada a la promoció de les dones en diverses disciplines, així com diferents cursos formatius d’igualtat amb la intenció de promoure «la participació i la presència de les dones maniseres en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi», asseguren des de la regidoria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

CCCC
torrent