caixa popular

La Casa de las Roques reobri després d'una completa reforma

La Casa de las Roques reobri després d'una completa reforma
05/06/2017 -

A partir de hui el Museu del Corpus-Casa de les Roques està obert a tots els veïns i veïnes de València, així com a tots els turistes que visiten la nostra ciutat. Es tracta d’un espai municipal que reobri després de dues setmanes de reformes que han millorat “substancialment” el Museu del Corpus, impulsades des de la Regidoria de Cultura Festiva, que dirigeix Pere Fuset. “Valorem la grandesa de la Festa Grossa de la ciutat”, ha dit el regidor Fuset.

En l’acte d’obertura a la ciutadania, s’han mostrat totes les millores dutes a terme, com la instal·lació d’una banderola identificativa i la creació d’una imatge corporativa del Museu que ara figura de forma clara en la seua façana del carrer de Roters. A més, s’hi ha afegit una indicació especial per indicar l’accés a la Casa de les Roques. També s’ha mostrat la renovació total dels panells explicatius, que donen detalls de la festivitat en tres idiomes: valencià, castellà i anglés.

La reforma també ha inclòs la instal·lació de quatre monitors interactius i tàctils que reprodueixen clips d’un minut i mig, i que expliquen amb tot luxe de detalls les diverses parts de la festa. En aquest cas, s’han introduït també subtítols en francés, alemany i italià, a banda del valencià, castellà i anglés. “Però això no és tot, també s’ha instal·lat una nova pantalla de quatre metres de llarg a la tercera planta, on es projecta un vídeo de huit minuts sobre la festa del Corpus a València”, ha dit Fuset.

Amb aquesta reforma museogràfica les sales restaurades han quedat identificades amb una nomenclatura pròpia cadascuna: la Sala Mitològica, a la primera planta; la dels Cavallets, a la primera, que serà també sala d’exposicions temporals; la de les Al·legories entre la primera i la segona, i la del Rotllo del Corpus, en la tercera. Les sales de la part alta del museu s’han repintat amb un color gris fosc per facilitar el visionament dels clips, mentre que l’escala s’ha pintat amb un color gris clar. Per una altra part, s’han canviat tots els llums per a adoptar la tecnologia led de llarga durada.

Fuset ha destacat que “aquesta reforma museogràfica integral arriba després d’un procés en dues fases per restaurar les roques, unes peces importantíssimes del nostre patrimoni cultural festiu” i ha recordat que actuacions com aquelles i la que ara comença “valoren la Festa Grossa i són un reclam perquè veïns i veïnes de la ciutat i visitants s’acosten a conéixer de prop els detalls d’aquesta festivitat, d’una manera moderna i més d’acord amb la tendència museística actual”. En aquest sentit, ha destacat l’increment de visitants rebuts en els primers mesos d’enguany.

“Estem dignificant les nostres festes, amb actuacions integrals, amb reformes museogràfiques que ja ens han permés, per exemple amb el nou Museu Faller, poder mostrar-lo al món amb orgull com són i com vivim les Falles les valencianes i els valencians. També hem millorat el Museu de la Setmana Santa Marinera per mostrar en condicions òptimes la gran riquesa de la festa gran dels Poblats Marítims de la ciutat. Ara acabem el treball iniciat amb la festa del Corpus, que per fi disposarà del museu que es mereix”, ha explicat Fuset, qui ja ha informat l’Associació Amics del Corpus de totes les actuacions previstes.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − deu =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris