25n
25N
25N

La casa natal del pare Carlos Ferris ja és del poble d'Albal

La casa natal del pare Carlos Ferris ja és del poble d'Albal
27/12/2019 -

Albal ha fet possible que la casa natalícia del pare Carlos Ferris passe a ser del poble. El Ple celebrat la setmana passada, aprovada per unanimitat, l’adquisició del singular immoble que suma dos segles d’antiguitat. Aquest matí, l’alcalde Ramón Marí i l’actual hereu de l’habitatge, Juan Vicente González, han signat davant el notari Salvador Eduardo García, la compravenda per un valor de 273.000 euros.

L’alcalde ha agraït la sensibilitat dels propietaris per permetre que els veïns “siguen els propietaris de la casa que va pertànyer a una figura tan exemplar”. Encara que l’ús municipal no estiga definit encara al cent per cent, Marí ha anunciat que, un dels objectius serà convertir aquest espai en una Casa-Museu per a obrir les seues portes al públic. Per part seua, Juan Vicente Gonzlález ha recordat que l’impacte que va tindre una figura tan important com va ser el Pare Carlos Ferris “haguera quedat en l’oblit sense gestos com el dels seus hereus i el compromís de l’Ajuntament”.

L’habitatge on va nàixer el fundador de l’Hospital de Leprosos de Fontilles, un 8 de desembre de 1856, té un alt valor històric, com així es declara en el Pla General i motiu pel qual està inclosa en el catàleg de béns i espais protegits de l’Ajuntament. La casa es troba al carrer Santa Ana, número 30 i està edificada sobre una superfície de 601m². Fins fa dos anys ha estat habitada i perfectament conservada per Marita Inés Muñoz, una altra institució a Albal per estar emparentada amb el Pare Carlos Ferris, pel seu caràcter solidari i col·laboració amb l’hospital de leprosos i que, a la seua mort, va donar en herència l’immoble al seu nebot Juan V. Muñoz.

L’immoble s’estructura en tres cossos principals. La part davantera té dues altures, que és on es desenvolupa l’habitatge quedant estructurat en tres cossos: accés central des de la via pública, a la banda dreta la biblioteca, i a la banda esquerra una habitació. Es completa aquest cos amb un saló-menjador, cuina, rebost, habitacions i condícia, sent la planta alta diàfana. En la part central hi ha un pati i, en la posterior, un antic corral diàfan, en dues altures, que segons apunten els tècnics municipals, requeriria una reforma integral per a la seua posada en ús.

El valor arquitectònic de l’habitatge, així com de tots els vestigis i elements que inclou l’immoble: parament, mobles, detalls, fons bibliogràfic, fins i tot el llit del mateix Pare Ferris suposen una joia en mans d’Albal.

Qui va ser el Pare Carlos Ferris?

El Pare Carlos Ferris va nàixer a Albal el 8 de desembre de 1856. Als 13 anys va ingressar en el Seminari Diocesà de València on es va doctorar en Teologia i en ser ordenat sacerdot va demanar a l’arquebisbe que li concedira exercir el seu ministeri en una parròquia rural, encara que se li va confiar la parròquia de San Esteban de València. La Diputació li va encomanar la direcció de la Casa de la Misericòrdia, amb més de 700 asilats, exercint el càrrec de capellà-rector fins a ingressar en la Companyia de Jesús a Gandia. En 1887 va fundar un col·legi de sordmuts i un pensionat universitari per als estudiants dels pobles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + sis =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus