caixa popular

La Casa Museu Blasco Ibáñez s'incorpora a l'Associació de Cases Museu i Fundacions d'Escriptors

La Casa Museu Blasco Ibáñez s'incorpora a l'Associació de Cases Museu i Fundacions d'Escriptors
29/03/2018 -

La Casa Museu Blasco Ibáñez entrarà a formar part de l’Associació de Cases Museu i Fundacions d’Escriptors (ACAMFE) per recuperar el paper actiu que li correspon a la casa museu de l’il·lustre escriptor valencià. La incorporació definitiva a l’ACAMFE, els tràmits per a la qual mai s’havien concretat, comportarà satisfer una quota anual de 400 euros.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha destacat la importància d’aquesta relació, que es concreta a partir de la proposta que ha defensat hui a la Junta de Govern Local del consistori. “Les cases museu són immobles quasi sempre relacionats amb la història, que es configuren com a centres de record i d’estudi i plataformes de difusió de l’obra de grans artistes. Per això és tan important la seua preservació i promoció i per això ens satisfà tant la bona resposta que estan donant tant la ciutadania com les persones que ens visiten”, ha destacat.

València ja va acollir en octubre de l’any passat el 14é Congrés Nacional i 4t Congrés Ibèric de l’ACAMFE amb motiu del 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez. Tello ha recordat la seua intervenció per reivindicar la figura de l’escriptor valencià, “un dels grans artistes que en cada època i lloc han contribuït a crear l’imaginari de pobles com el valencià mitjançant la construcció de la seua identificació, dels seus simbolismes i els seus retrats”.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris