caixa popular

La casa-museu Blasco Ibáñez cedeix objectes per a la jornada de portes obertes del Congrés

La casa-museu Blasco Ibáñez cedeix objectes per a la jornada de portes obertes del Congrés
01/12/2017 -

Diversos objectes personals de Vicente Blasco Ibáñez presidiran la jornada de portes obertes del Congrés dels Diputats, que se celebren de manera periòdica cada any, i que tindran lloc demà dissabte i diumenge, dies 2 i 3 de desembre. En el 150 aniversari de l’autor valencià, el Congrés celebra una exposició monogràfica.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello, la Direcció de Documentació, Biblioteca i Arxiu del Congrés dels Diputats, a través del seu director, Mateo Maciá, ha sol·licitat a l’Ajuntament de València una sèrie d’objectes personals de l’escriptor que es troben en la casa-museu Blasco Ibáñez de València.

En el marc de les jornades de portes obertes i del 150 aniversari del naixement de l’autor, el Congrés inaugurarà demà dissabte una exposició commemorativa sobre la figura del periodista i polític valencià, que és conegut especialment per la seua labor com a escriptor. La mostra estarà oberta al públic fins al dia 2 de febrer, i permetrà realitzar un recorregut per la biografia de Blasco, a través de molts dels seus objectes personals: des del bitllet de lliure circulació emés pel Congrés dels Diputats per a desplaçaments per ferrocarril, la seua medalla de diputat, o fins i tot alguns tan quotidians com la seua pipa de mar o unes ulleres amb funda.

Els objectes pertanyen al llegat de Libertad Blasco Ibáñez Blasco i Fernando Llorca Díe que es conserva en la casa-museu Blasco Ibáñez. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha manifestat la seua satisfacció per aquesta col·laboració, i ha assegurat que “la cessió d’aquests objectes de Vicente Blasco Ibáñez al Congrés dels Diputats permetrà traslladar més enllà de la nostra ciutat la importància que li donem a la figura d’aquest escriptor valencià i, alhora, universal, en el marc del 150é aniversari del seu naixement”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + vint =

viva gym canovas
exposicion caps tallats