caixa popular

La Casa de la Dona de Mislata dóna a conèixer la situació de les dones palestines en la franja de Gaza

A través de dos curtmetratges documentals i una exposició fotogràfica realitzada per dones palestines, es busca conscienciar sobre els Drets Humans i la Igualtat de Gènere des del punt de vista de la població refugiada de Palestina.

La Casa de la Dona de Mislata dóna a conèixer la situació de les dones palestines en la franja de Gaza
14/06/2018 -

Amb motiu del programa “Una Finestra als Drets Humans”, del que ja han participat més de 7.500 persones a la Comunitat Valenciana, la casa de la Dona de Mislata va programar el cinefòrum “Empoderades. Desmuntant estereotips de gènere sobre les dones refugiades de Palestina” amb la projecció de curtmetratges documentals dirigits per dones palestines i produïts per l’organització de la franja de Gaza “Women’s Affairs Center” (WAC).

La tècnica en Educació per a una Ciutadania Global de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA) a la Comunitat Valenciana, Clara Yuste, va ser l’encarregada de donar a conèixer a les associacions de dones de Mislata i a la resta d’assistents la situació del conflicte palestí-israelià des d’un enfocament de gènere i drets humans. En l’acte va estar també present Carmen Lapeña, regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat.

L’objectiu principal de l’activitat consistia a intentar desmuntar els estereotips de gènere presents en la vida diària de les dones en general i de les dones refugiades de Palestina en particular amb la visualització de dos curtmetratges de directores palestines. El primer d’ells, “.COM”, narra la mirada de les joves palestines davant la por a l’ocupació a més de les seues inquietuds davant el conflicte palestí, mentre que en “MANSHAR GHASEELO” es relata de manera sarcàstica part del diccionari de l’assetjament sexual verbal al que s’enfronten les dones independentment del tapades que vestisquen.

D’altra banda, el projecte inclou l’exhibició de l’exposició fotogràfica “Retrats d’Empoderament”, constituïda per fotografies realitzades per 30 dones refugiades de Palestina en el marc del projecte “Photos By Women to Women” desenvolupat per UNRWA, amb l’objectiu de documentar el seu dia a dia i els reptes als quals s’enfronten.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris