caixa popular

Casa d'acollida de Paterna: La lletjor oculta sota les caretes

26/03/2018 -

No es pot entendre, en aquest temps del boom de la comunicació, que l’alcalde de Paterna pretenga defensar la seua posició contra la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la instal·lació d’una casa d’acolliment per a menors en situació de desemparament. I que aquest ho faça amb el poc creïble argument de no haver sigut informat adequadament. Si hi ha hagut una falta de cortesia per part de la Conselleria, que Sagredo ha qualificat de “deslleialtat institucional” i d'”incapacitat política”, la resposta, si no hi ha interessos ocults, és realitzar una trucada i aclarir la situació. Però en absolut es pot justificar el bloqueig a un centre d’acolliment de menors la protecció dels quals va ser signada també per PSOE, PP i Ciutadans en el Pacte per la Infància, i que ara tots ells han boicotejat.

Deixarem de costat que l’habitatge de l’alcalde precisament es troba en aqueixa urbanització i que pretenga evitar que la seua convivència diària es veja alterada per l’empipament d’alguns dels seus veïns que, curiosament, han sigut posats en peus de guerra pel líder de la formació d’Espanya 2000, José Luis Roberto, veí de la zona, i processament per l’escarni davant la casa de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i que deixa clar que el seu interés és una mica més que el d’un veí en participar també a Llíria, on l’alcalde socialista, Manuel Civera, va menysprear els insults i la protesta que Roberto va orquestrar al costat del PP, amb l’autorització de l’obertura d’un centre d’acolliment de menors.

Si el PSOE pretenia guanyar vots, ha comés un error. Els que deixen que la por i l’egoisme bloquegen la seua solidaritat sempre se sentiran més protegits en els seus interessos amb el PP i/o Ciutadans. És el seu calador natural de vots. Si no fóra tan trist, seria fins a graciós que tots els que s’oposen, veïns i partits, argumenten que el seu rebuig és pel ” bé dels xiquets”, que “Montecañada no és lloc adequat per la falta d’infraestructures educatives, esportives o parcs”, que el “xalet no reuneix les condicions”, que “l’aïllament no és la millor de les condicions per al desenvolupament d’aquests xiquets i/o joves, en honor de potenciar la socialització”… Ofén a la intel·ligència. Pretendran que creguem que van triar la seua residència en aquesta zona privilegiada per a “castigar-se” a ells i als seus fills.

I per a intentar traure a l’alcalde el més airosament possible del toll en el qual s’ha ficat, l’editorial de “Paterna al dia” argumenta: “Ara no sembla lògic l’obstinació de posar una instal·lació en contra dels habitants d’aquest barri, per molt lloable que siga l’objectiu que es persegueix. El dret dels menors desemparats a estar protegits no ho discuteix ningú, i ha de prevaldre, però se’ls està fent un favor a aqueixos menors si ens obstinem a situar-los en un barri en el qual clarament no seran ben rebuts?”. Açò recorda el rebuig a allotjar a María i José en la casa de Belén, només van a poder instal·lar a aquests xiquets com a Jesús en un estable. I solament falta intuir que s’està insinuant que la seua ubicació lògica seria La Coma.

A més els qui defensen que l’obertura de l’expedient de revisió urbanística per a adaptar el planejament vigent i regular els possibles usos assistencials que poden tenir cabuda a Paterna, que es va votar en ple, portaria amb si una consulta per a “donar veu als veïns” i evitar “situacions d’incertesa com les que estan vivint actualment els veïns”. Una votació que en una mostra més dels seus nombrosos canvis de criteri, segons li interesse, exigeix que en la votació participen només els veïns de la urbanització quan fa poc, si es portava a referèndum la independència de Catalunya, la participació de tota Espanya era imprescindible.

La contradicció campa a pler en el nostre alcalde, sembla que valora l’opinió dels veïns, i aparenta que vol empoderar al poble. Però només vol passar-los una creïlla calenta que no sap com solucionar. Em base que, com a secretari de l’Associació de Veïns de Terramelar, i representant en FAVEPA (Federació d’Associacions de Veïns de Paterna), he sigut testimoni de la reticència de Juan A. Sagredo a la recuperació de la participació ciutadana que va donar els seus primers passos en 2001 per la iniciativa del llavors regidor d’Esquerra Unida, “Rodri”, i que el PP va enterrar en la seua etapa de govern en retirar-li tota l’assignació econòmica i frustrar a la ciutadania al no realitzar els projectes que prèviament se’ls havia fet discutir i votar. Només quan després del pacte amb Compromís, aquest partit va assumir la Regidoria de Participació, i es va posar al capdavant Neus Herrero, es van fer operatives les reunions. I ja s’ha votat la destinació d’un milió d’euros.

Si algú dubta d’açò, vegen les declaracions de l’alcalde en Llevant TV, el 13 de març: “quan les famílies tenen garantit el seu salari, la seua ocupació, tota la resta és secundari. I sobretot que no es preocupen de coses que puguen passar en l’Ajuntament. Perquè quan tenen garantit les coses bàsiques, es dediquen a les falles i a les comparses que és l’important”. Ha recuperat l’esperit del “Pa i Circ” romà que la dictadura franquista va actualitzar en “pa, bous i futbol”.

Com vaig recordar en un article anterior, en els Jocs Florals de 2010, el mantenidor, fill de Paterna, Agustín Andreu, va ressaltar la gran solidaritat del nostre poble, de la qual se sentia orgullós, qualificant-ho de MATERNA. Trist que estiguem sent ara notícia per una vergonyosa insolidaritat, i que fa que Paterna tinga poc de materna.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris