caixa popular

Cartell de luxe al Festival de Flamenc de Torrent

Cartell de luxe al Festival de Flamenc de Torrent
03/11/2016 -

Del 4 al 6 de novembre, l’Auditori de Torrent ofereix als aficionats al flamenc l’oportunitat de gaudir de grans artistes del gènere en una nova edició del Festival Flamenc de Torrent.

El divendres 4 de novembre, el ballador Juan Antonio Fernández Montoya FARRUQUITO presenta el seu últim espectacle “Improvisao”. Hereu d’una escola única fundada per Farruco, el seu iaio, ha passat tota la seua vida immers en l’art flamenc més pur. En aquest muntatge, Farruquito reflecteix la veritat i les arrels del flamenc en el seu més alt nivell. “Improvisao” és, en paraules del mateix artista, “una volta als meus orígens i una mostra del que vaig aprendre en aquesta professió. Cante, guitarra i ball fosos amb la total llibertat de crear un espectacle diferent cada dia”. Un espectacle que ens trasllada a un univers tradicional i màgic, un art de celebració de la vida, en el qual el ballador i els seus músics són el centre de la creació artística, sense cap artifici, amb la improvisació com a protagonista.

El dissabte 5 de novembre, el Festival ens brinda l’oportunitat de gaudir en un mateix espectacle de dues de les dinasties més importants del flamenc. El cantaor JOSÉ ENRIQUE MORENTE, d’una banda, fill del mestre Enrique Morente i de la balladora Aurora Carbonell “La Pelota”. Per un altre, el guitarrista JUAN HABICHUELA NIETO, pertanyent a una de les dinasties més importants i longeves del flamenc, la que procedeix de Habichuela el Viejo, i que va brillar de manera especial amb el seu iaio Juan Habichuela.

La cantaora LOLE MONTOYA serà l’encarregada de tancar el festival. Al costat de Manuel Molina, la seua parella musical i sentimental, va formar el duo Lole i Manuel, el primer exponent de música flamenca dirigit a un públic no exclusivament flamenc, i van ser precursors del corrent musical cridat nou flamenc. Lole Montoya ha format part d’una revolució en el flamenc que va començar a principis dels anys setanta quan el flamenc gaudia d’una nova popularitat que no havia vist en dècades, obrint-se a noves experiències, trencant esquemes i amb l’arribada d’un nou públic més jove i molt diferent. La seua imatge, el contingut de les lletres de les seues cançons, l’exploració de les seues arrels àrabs, la seua voluntat d’investigar i provar fusions de gèneres, la va portar a una embriagadora combinació que va produir un terratrémol que ens fa tremolar fins als nostres dies.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 16 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris