25n
25N
25N

Mostra Viva del Mediterrani presenta el seu cartell amb muses gregues com a inspiradores de la cultura mediterrània

Sandra Figuerola és l’autora del cartell per a aquesta nova edició que se celebrarà del 5 a l’11 d’octubre

Mostra Viva del Mediterrani presenta el seu cartell amb muses gregues com a inspiradores de la cultura mediterrània
26/06/2019 -

Encara queden uns mesos per davant, però a poc a poc va prenent forma. El Centre del Carme Cultura Contemporània ha acollit hui la presentació del cartell que representarà la VII edició de Mostra Viva del Mediterrani, un festival que unirà la dansa, la música, l’escriptura, el circ o els debats del 5 a l’11 d’octubre a València baix la força del Mediterrani.

La dissenyadora Sandra Figuerola, artista amb especial interés en el llenguatge cultural i una llarga trajectòria professional enrere en el món del disseny gràfic, ha sigut l’encarregada de crear la imatge que representarà l’edició d’enguany. “Volia trobar un concepte que unira a cultura amb el Mediterrani i sense dubte podia ser Grècia, que ha deixat una important herència en el nostre imaginari col·lectiu fins als nostres dies”, ha explicat.

És per això que el cartell de 2019 està protagonitzat per quatre muses, “inspiradores de les arts, la creativitat i el coneixement per a l’ésser humà”, Talia (comèdia), Euterpe (música), Terpsícore (dansa) i Erato (poesia lírica). Figuerola ha combinat la seua imatge amb colors vibrants càlids i freds per a demostrar, així, que es tracta d’un festival “viu”, contemporani i modern.

Durant la seua presentació, el coordinador de Mostra Viva del Mediterrani, Vicent Gregori, ha recordat que aquest projecte “va nàixer de la resistència” de la societat civil i que té com a objectiu ser el “punt de referència de la cultura dels pobles del Mediterrani. En concret, ha explicat que convida a la reflexió i al debat amb coneixement i informació, uneix les administracions i la societat civil amb iniciatives que miren al Mediterrani i creix cada dia amb la creació de xarxes i sinergies entre les persones.

Per la seua banda, la presidenta, Maria Colomer, ha afegit que “paga la pena” participar perquè és un encontre de cultures mediterrànies en totes les seues vessants: dansa, música, l’encontre d’escriptors, accions educatives, arts al carrer com és el cas del circ o debats i xarrades. A més, ha assenyalat que el projecte creix gràcies a la col·laboració i reunions amb altres iniciatives internacionals i que treballarà especialment per la joventut, l’economia circular, l’establiment de sinergies amb desenvolupament sostenible, el desenvolupament energètic i la cultura antiga, de cara als pròxims anys.

Finalment, Vicent Garcés, president d’honor, ha convidat a tota la ciutadania valenciana a participar en “l’octubre més mediterrani” d’aquest 2019, del 5 a l’11 d’octubre en diferents espais de la ciutat, amb una proposta més ambiciosa i que comptarà amb novetats com l’organització d’un certamen de dansa que done l’oportunitat a joves per a obtenir premis de formació, segons ha pogut avançar a grans trets.

Garcés també ha volgut agrair l’assistència del regidor d’Hisenda d’aquesta legislatura, Ramón Vilar, i de les noves regidores socialistes Maite Ibáñez i Elisa Valía, així com la col·laboració de l’Ajuntament de València des de 2015, ja que ha ressaltat que abans “no hi havia sensibilitat” pel projecte. “S’ha passat de la resistència a la col·laboració amb un augment de la seua presència institucional i econòmica” no sols del consistori, sinó de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, La Nau i altres entitats públiques i privades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =