La primera mascletà i l''adéu' de la cremà, als cartells de Falles 2020

Pere Fuset ha presentat, al costat de l’autor Dídac Ballester, la imatge gràfica per a les Falles de València 2020

Guardar

cARTELES FALLAS 2020-3
cARTELES FALLAS 2020-3

Un joc de dos cartells que representa l'inici i la fi de les falles: des de la primera mascletà de l'u de març, fins la cremà del 19 a la nit. És el que el dissenyador valencià Dídac Ballester ha volgut evocar en la nova imatge de les Falles de València 2020: "Volem transmetre l'inici i el final, la continuïtat amb el foc, l'olor de pólvora...", ha assenyalat el dissenyador. "Si les Falles són una de les millors festes del món i tenim alguns dels millors professionals del disseny, per què no conjugar-ho", ha assenyalat Pere Fuset, el Regidor de Cultura Festiva i President de la Junta Central Fallera de València.

El regidor ha sigut el primer a parlar al públic, amb la imatge encara tapada per unes lones. "Aquest cartell és només un element d'una campanya gràfica global", ha començat. Assenyala, no obstant això, que "mitjançant el disseny de qualitat" de cartells com aquest "es multiplica el potencial" de la campanya.

Amb l'ajuda de la Fallera Major i la Fallera Major Infantil, Fuset i Ballester han retirat, enfront de regidors, convidats i premsa, la lona. Un treball que ha resultat de, per cinqué any consecutiu, realitzar una "crida" oberta a tots i totes les professionals del disseny valencià. Unes bases consensuades amb el sector i el disseny final que, a més, també ha sigut triat per un jurat especialitzat. Per això, per la "professionalització", Fuset ha assegurat sentir-se "segur" del treball de Ballester.

A més de l'inici i fi de les Falles, el conjunt dels dos cartells també juguen amb un aspecte de la realitat valenciana en la festa: el dia i la nit. Tot, sempre, amb fum, com un dels protagonistes indiscutibles de la festa: des de les paelles falleres fins als petards, per a acabar amb la cremà.

El regidor ha aprofitat l'ocasió, també, per a recordar la trajectòria "cada vegada més sostenible" de la principal festa de València. Ha recordat l'aposta per usar elements "menys contaminants" en Falles i pirotècnia, sense repercutir en espectacularitat, o en la recuperació d'elements tradicionals, com la traca correguda.

Amb un pressupost final de 4.500 euros més IVA, d'ací a poc podran veure's totes dues imatges pels diferents suports publicitaris de la ciutat. Un indicatiu, com ha assenyalat Fuset en iniciar la presentació, de la proximitat de les Falles i els seus preparatius.

Arxivat a:

Destacats